Για μειώσεις φόρων τα επόμενα χρόνια μίλησε ο Ε.Τσακαλώτος

Τον σχεδιασμό της κυβέρνησης για την αναπτυξιακή ώθηση της ελληνικής οικονομίας παρουσίασε σήμερα το απόγευμα ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος μιλώντας σε εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν στο Ηράκλειο Κρήτης, το Επιμελητήριο Ηρακλείου, το Οικονομικό Επιμελητήριο–Περιφερειακό Τμήμα Ανατολικής Κρήτης και το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος – Τμήμα Ανατολικής Κρήτης.

Όπως μεταδίδει το cretapost.gr, από το βήμα της εκδήλωσης ο κ. Τσακαλώτος, ως κεντρικός ομιλητής με θέμα “Έξοδος και Ανάπτυξη με την κοινωνία σύμμαχο” επισήμανε ότι για την κυβέρνηση και το οικονομικό της επιτελείο θεωρείται θεμελιώδους σημασίας η συναίνεση της κοινωνίας, καθώς χωρίς αυτή ο σχεδιασμός που έχει καταρτιστεί για την έξοδο από την κρίση δεν θα μπορέσει να επιτευχθεί.

Στην αρχή της ομιλίας του, ο υπουργός Οικονομικών τόνισε πως απώτερος στόχος για την ανάκαμψη της οικονομίας και την επιστροφή στην ανάκαμψη ήταν η πάταξη της φοροδιαφυγής, μια “μάχη” που εξακολουθεί να βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Στο πλαίσιο της προσπάθειας αυτής, παραδέχθηκε, η μεσαία τάξη δέχθηκε οικονομικές πιέσεις, ωστόσο υποστήριξε ότι στα επόμενα χρόνια θα έρθουν σημαντικές μειώσεις φόρων.

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε ο κ. Τσακαλώτος και στην πορεία της τέταρτης αξιολόγησης, επισημαίνοντας πως οι ιδιωτικοποιήσεις πρωτίστως, αλλά και οι ξένες επενδύσεις θα είναι τα αναπτυξιακά εργαλεία που θα πρέπει να επιδιωχθούν για την ανάκαμψη της οικονομίας και την ταχύτερη έξοδο από την ύφεση.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα