Γεωργαντάς: Η κυβέρνηση προσπαθεί να βρει τρόπο για το πώς θα πουλήσει την ιστορία της αξιολόγησης

Ο βουλευτής της ΝΔ, Γιώργος Γεωργαντάς τόνισε την θέση πως προτεραιότητα της κυβέρνησης δεν είναι το πώς να κλείσει την αξιολόγηση, αλλά το πώς θα διαχειριστεί αυτή τη συμφωνία.
«Θεωρώ ότι η καθυστέρηση όλους αυτούς τους μήνες κατά βάση οφείλεται στο γεγονός ότι η κυβέρνηση δεν ξέρει πώς να το διαχειριστεί και πώς να πουλήσει στον κόσμο και τους βουλευτές της αυτή την ιστορία.
Υπήρχε η δυνατότητα διαχείρισης του ζητήματος νωρίτερα, έτσι ώστε να είναι μικρότερες οι συνέπειες, αλλά εδώ και πολλούς μήνες βλέπουμε ότι η κυβέρνηση έχει εγκλωβιστεί σε κάτι που ξέρουμε ότι είναι αδιέξοδο.
Όσο δεν κλείνει μία διαπραγμάτευση, όσο καθυστερεί μία κυβέρνηση να την κλείσει νωρίς και με όσο το δυνατόν λιγότερα μέτρα, τόσο αυξάνονται οι απαιτήσεις από την οικονομία» είπε μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 Fm» ο κ.Γεωργαντάς, ο οποίος υποστήριξε πως η ΝΔ δεν πρόκειται να ψηφίσει τα μέτρα.
«Βλέπουμε μία αδιέξοδη πολιτική και κάτι ανήθικο, που συμβαίνει αυτή τη στιγμή.
Βλέπουμε δέσμευση της χώρας για το 2019 και μετά.
Ουσιαστικά αυτό είναι ένα μίνι μνημόνιο. […]
Οι κόκκινες γραμμές της κυβέρνησης είναι ουσιαστικά για το 2018.
Προφανώς είναι ο χρόνος που θεωρεί ότι της επιτρέπεται να κάνει εκλογές, ενώ δεν έχει καμία κόκκινη γραμμή, ούτε για το 2019, ούτε για το 2020, ούτε για το 2021» είπε ο κ.Γεωργαντάς, τονίζοντας ότι «η κυβέρνηση έχει χάσει την αξιοπιστία της με πάρα πολλές κινήσεις, τις οποίες έκανε και με τον αντιφατικό τρόπο, με τον οποίο είναι στον δημόσιο λόγο τα στελέχη της».
«Η αξιολόγηση τελικά είναι ένα μέρος του προβλήματος και η ολοκλήρωσή της δεν είναι λύση από μόνη της, καθώς δεν βλέπουμε τις πολιτικές και τις αποφασιστικές κινήσεις για μια ουσιαστική ανάταξη της οικονομίας.
Δεν είμαι πια καθόλου αισιόδοξος ότι η αξιολόγηση από μόνη της φτάνει, για να μπορέσουμε πραγματικά να γυρίσουμε σελίδα στην οικονομία», είπε, παρατηρώντας πως «όλες οι χώρες που μπήκαν στο μνημόνιο έχουν βγει και έχουν ανάπτυξη» υπογράμμισε ο βουλευτής της ΝΔ.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα