Γεροβασίλη: Εσωτερική επανάσταση για τη νέα Ελλάδα η μεταρρύθμιση στο Δημόσιο

«Η σημερινή προσπάθεια για ένα Δημόσιο ακομμάτιστο, με αξιοκρατία και όχι υπέρ των συμφερόντων των λίγων είναι μία υπέρβαση, είναι μία αλλαγή νοοτροπίας», τόνισε μεταξύ άλλων στη δήλωσή της

«Εσωτερική επανάσταση, καίριας και αποφασιστικής σημασίας για την Ελλάδα του μέλλοντος», χαρακτηρίζει την μεταρρύθμιση στη δημόσια διοίκηση η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγα Γεροβασίλη, σε δήλωσή της με αφορμή τη σημερινή επέτειο της 25ης Μαρτίου.

Η δήλωση της κ. Γεροβασίλη είναι η εξής:

«Η επανάσταση του 1821 υπήρξε το ιδρυτικό γεγονός της δημιουργίας του ελληνικού κράτους. Το ανεξάρτητο ελληνικό κράτος υπήρξε το αποτέλεσμα διαφορετικών, και κάποιες φορές αντιφατικών διεργασιών. Οι αντιφάσεις αυτές είχαν αρνητικές πλευρές και παθογένειες, όπως η εξάρτηση, το ρουσφέτι, ο κομματισμός, η πελατειακή λειτουργία, που στρέβλωσαν τη λειτουργία του κράτους και συνακόλουθα τη λειτουργία της πολιτικής και της δημοκρατίας μας.
Γι’ αυτό η σημερινή προσπάθεια για ένα Δημόσιο ακομμάτιστο, με αξιοκρατία και αποτελεσματικότητα, υπέρ του γενικού συμφέροντος και όχι υπέρ των συμφερόντων των λίγων είναι μία υπέρβαση, είναι μία αλλαγή νοοτροπίας, δηλαδή μία εσωτερική επανάσταση, καίριας και αποφασιστικής σημασίας για την Ελλάδα του μέλλοντος, για τη νέα Ελλάδα».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα