Γερμανία: Νέες συλλήψεις πρακτόρων των Νεοναζί στο γερμανικό στρατό

Νέες συλλήψεις Νεοναζί εντός του γερμανικού στρατού, έλαβαν χώρα σύμφωνα με το Spiegel.

 

H υπόθεση άρχισε να ξετυλίγεται με την σύλληψη ενός νεαρού υπολοχαγού στο αεροδρόμιο της Βιέννης ενώ μετέφερε μαζί του όπλο.

Η έρευνα αποκάλυψε αρχικά ότι στο στρατώνα που υπηρετούσε και στο δωμάτιό του υπήρχε το όπλο του, στο οποίο ήταν σκαλισμένη μία σβάστικα, ενώ στον τοίχο υπήρχαν γραμμένα τα γράμματα HH, που χρησιμοποιούνται ως συμβολισμός του Heil Hitler! (όπως και ο αριθμός 88 επειδή είναι το όγδοο γράμμα). Βρέθηκε επίσης φυλλάδιο της εποχής των Ναζί που επεικόνιζε στρατιώτη της τότε γερμανικής Βέρμαχτ (του στρατού των Ναζί).

Υπήρξαν επίσης ενδείξεις ότι είχαν αφαιρεθεί πυρομαχικά από το στρατώνα, στο Ίλκιρχ-Γκράφενστάντεν της Αλσατίας, στα σύνορα της Γαλλίας με την Γερμανία.

Το πλέον ανησυχητικό ήταν ωστόσο ότι ο «Franco Α» όπως κατονομάζεται στο δημοσίευμα, είχε εμφανιστεί και καταγραφεί ως Σύρος πρόσφυγας στις αρχές τον Δεκέμβριο του 2015, παράλληλα με την κανονική του ζωή, εισπράττοντας από τότε τα σχετικά επιδόματα.

Πάντα κατά το Spiegel, οι αρχές ερευνούν την πιθανότητα ο ίδιος μαζί με άλλους να προετοίμαζαν κάποιο τρομοκρατικό χτύπημα υποδυόμενοι τους ισλαμιστές.

Σε αυτό το πλαίσιο εκτιμάται ότι περιλαμβάνονται οι ως πέντε συλλήψεις, πιθανώς από το περιβάλλον του αρχικού συλληφθέντα.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα