Γαλλία: Ο Σαρκοζί στηρίζει Φιγιόν για τις προεδρικές εκλογές

Ο επίσης κεντροδεξιός πρώην Πρόεδρος της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί, εξέφρασε μέσω βιντεοσκοπημένου μηνύματος, πέντε μόλις ημέρες πριν τη διεξαγωγή του α’ γύρου των εκλογών τη στήριξή του προς τον Ρεπουμπλικάνο Φρανσουά Φιγιόν.
«Αγαπητοί μου φίλοι, αύριο η Γαλλία θα βρίσκεται σε ένα σταυροδρόμι.
Ο καθένας από εμάς θα πρέπει να λάβει μία απόφαση, η οποία θα δεσμεύσει τη χώρα μας και θα έχει σημαντικές επιπτώσεις.
Ο καθένας από εμάς πρέπει να είναι ξεκάθαρος ως προς τις υποχρεώσεις του.
Θέλω να πω ξεκάθαρα γιατί υποστηρίζω τον Φρανσουά Φιγιόν.
Έχει την εμπειρία, την βούληση έχει το σχέδιο που θα επιτρέψει στην Γαλλία να εξασφαλίσει την αλλαγή από τα πέντε καταστροφικά χρόνια που γνωρίσαμε και να αποφύγει το ρίσκο των άκρων, τόσο της άκρας δεξιάς όσο και της άκρας αριστεράς», αναφέρει ο κ. Σαρκοζί, απαριθμώντας στη συνέχεια τις αρετές του κ. Φιγιόν, ο οποίος ταλανίζεται από μία σειρά σκανδάλων.
«Εργάσθηκα πέντε χρόνια μαζί με τον Φρανσουά Φιγιόν, ήταν ο πρωθυπουργός μου, γνωρίζω ότι μπορούμε να του έχουμε εμπιστοσύνη.
Μπορεί να χαμηλώσει τη φορολόγηση των εταιρειών, να χαμηλώσει τους φόρους, να μετριάσει την μετανάστευση, να επαναφέρει την τάξη στη χώρα μας, να εγγυηθεί την ασφάλεια για τον καθένα από εμάς, μπορεί να αναβιώσει την Ευρώπη», συμπληρώνει, χαρακτηρίζοντας μάλιστα τον Ρεπουμπλικάνο ως μία «επιλογή πεποίθησης» για τους Γάλλους πολίτες.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα