Β. Σόιμπλε: Το ΔΝΤ κάνει μη ρεαλιστικές υποθέσεις για το πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε κατηγόρησε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για μη ρεαλιστικές υποθέσεις στο πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας.

«Τη στιγμή αυτή συζητάμε με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για την πρόβλεψη της ανάπτυξης στην Ελλάδα για τα επόμενα 40 έως 50 χρόνια», δήλωσε ο κ. Σόιμπλε στο Βερολίνο σήμερα, Τρίτη, όπως μετέδωσε η Bild.

Ο ίδιος εξήγησε ότι το Ταμείο δεν είναι ακόμα έτοιμο να υιοθετήσει κάποια πρόβλεψη που θα αναφέρεται σε ανάπτυξη μεγαλύτερη από 1% τα επόμενα 40 χρόνια για την Ελλάδα.

Επιπλέον, ο κ. Σόιμπλε πρόσθεσε σκωπτικά «το οποίο, παρεμπιπτόντως, εξηγεί γιατί όλα τα προγράμματα (διάσωσης της Ελλάδας) ήταν μάταια». Με 1% ανάπτυξη, σημείωσε «η Ελλάδα δεν θα μπορέσει ποτέ να καλύψει το χάσμα που τη χωρίζει από τις άλλες χώρες της ευρωζώνης».

Συνάντηση Σόιμπλε – Γιούνκερ αύριο στο Βερολίνο

Έντονο ελληνικό ενδιαφέρον παρουσιάζει η συνάντηση που θα έχει αύριο Τετάρτη στο Βερολίνο ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν – Κλωντ Γιούνκερ με τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε 16 ημέρες πριν το επόμενο Eurogroup.

Τη συνάντηση των δύο ανδρών ανακοίνωσε σήμερα η αναπληρώτρια εκπρόσωπος της Επιτροπής, Μίνα Αντρέεβα, κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης ενημέρωσης του Τύπου στις Βρυξέλλες. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί με αφορμή επίσκεψη που έχει προγραμματίσει ο κ. Γιούνκερ στο Βερολίνο, προκειμένου να μιλήσει στην εκδήλωση «Κοινωνικοί εταίροι και εργοδότες σε διάλογο», που διοργανώνει η Συνομοσπονδία Ενώσεων Εργοδοτών της Γερμανίας.

Ερωτηθείσα κατά πόσο η Ελλάδα θα αποτελέσει το βασικό αντικείμενο συζήτησης κατά τη διάρκεια της συνάντησης Γιούνκερ-Σόιμπλε, η εκπρόσωπος του προέδρου της Κομισιόν απάντησε διπλωματικά πως οι δύο άντρες «γνωρίζονται εδώ και πολύ καιρό» και πως αναμένεται να συζητήσουν γενικότερα τα τρέχοντα ευρωπαϊκά ζητήματα. «Θα είναι μία συζήτηση πιο ευρεία για τα ζητήματα κοινού ενδιαφέροντος των δύο», σημείωσε η κ. Αντρέεβα.

Την ελπίδα ότι στο Eurogroup της 15ης Ιουνίου θα υπάρξει τελική συμφωνία για την Ελλάδα, εξέφρασε ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί, κατά τη διάρκεια συζήτησης για το ευρωπαϊκό εξάμηνο, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα