Β. Οικονόμου: Δεν έχει την παραμικρή γνώση ο Ν.Τόσκας για την εγκληματικότητα

Σύγχυση σύμφωνα με τον Βουλευτή Επικρατείας Βασίλη Οικονόμου, έχει προκληθεί στον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών, Νίκο Τόσκα, από τα απανωτά περιστατικά εγκληματικότητας που έχουν λάβει χώρα στην Αττική και ειδικότερα στην Παλλήνη το τελευταίο διάστημα. Όπως λέει, η απάντηση του κ. Τόσκα στην ερώτηση του Βουλευτή στην Βουλή ( 4350/14-03-2018 ) για την έξαρση της εγκληματικότητας στην περιοχή της Παλλήνης δείχνει ότι δεν έχει την παραμικρή γνώση της εικόνας που επικρατεί και κάνει μάταιες προσπάθειες να παρουσιάσει μια άλλη εικονική απεικόνιση της πραγματικότητας.

«Σύμφωνα λοιπόν με τον Υπουργό όλα λειτουργούν ρολόι και ο Δήμος Παλλήνης αστυνομεύεται πλήρως. Διαθέτει ικανό αριθμό προσωπικού όπως και ικανό αριθμό λειτουργικών υπηρεσιακών οχημάτων, όλων των τύπων. Η ομάδα ΔΙ.ΑΣ. όπως μας αναφέρει λειτουργεί ενισχυτικά και είναι σε πλήρη δραστηριοποίηση στην περιοχή με αποτέλεσμα να είναι εμφανής η αστυνόμευση και οι περιπολίες σε καθημερινή βάση» επισημαίνει ο κ. Οικονόμου και συμπληρώνει. «Οι δείκτες εγκληματικότητας στην περιοχή βαίνουν μειωμένοι και χαρακτηρίζει μυθεύματα τα περί έξαρσης της εγκληματικότητας και γενικευμένης εικόνας ανασφάλειας και φόβου».

Ο κ. Οικονόμου τονίζει ότι για μια ακόμη φορά ότι ο Υπουργός είναι εκτός τόπου και χρόνου και η εικόνα που παρουσιάζει – όσο και να θέλει – δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα. «Θα σας συστήναμε μάλιστα να συζητήσετε με τους πολίτες για την πραγματική κατάσταση και να μην οχυρώνεστε στον γυάλινο και πολύ καλά φρουρούμενο κόσμο σας Οι ελλείψεις σε προσωπικό είναι τεράστιες. Η ομάδα ΔΙ.ΑΣ δεν προλαβαίνει ούτε μια φορά την ημέρα να περάσει καθώς το εύρος των περιοχών που πλέον καλύπτει δεν της το επιτρέπει στον διευρυμένο Δήμο Παλλήνης. Όσο για τα υπηρεσιακά “λειτουργικά” οχήματα αν εσείς θεωρείτε ότι είναι ικανά σε αριθμό, τότε τι έχετε να πείτε για αυτά που είναι ακινητοποιημένα έξω από το Τ.Α στον Γέρακα και είναι σε αχρηστία μήνες ολόκληρους, καθώς δεν τους δίνετε έγκριση για ανταλλακτικά και για επισκευή;» επισημαίνει ο κ. Οικονόμου.

Δυστυχώς, όπως λέει ο Βουλευτής Επικρατείας, με αυτή την απάντησή του ο κ. Τόσκας επιβεβαιώνει τον χαρακτηρισμό που αποδίδετε στο πρόσωπό του ως τον πλέον ανεπαρκή και αποτυχημένο υπουργό για θέματα ασφαλείας των τελευταίων 40 ετών στην χώρα μας. Και τον καλεί, έστω και τώρα να επανέλθει στην πραγματικότητα και να αντιμετωπίσει την τραγική κατάσταση ως έχει. «Είναι υποχρέωσή σας να προστατεύετε τους πολίτες και όπου εμφανίζεται πρόβλημα να μεριμνάτε για την ουσιαστική επίλυσή του και να μην κλείνετε τα μάτια, εμπαίζοντας τους, με την ανασφάλεια και τον φόβο που εσείς οι ίδιοι τους έχετε δημιουργήσει» τονίζει ο κ. Οικονόμου κλείνοντας.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα