Β. Λεβέντης: Κρίσιμος ο Ιούνιος για τις πολιτικές εξελίξεις

«Κρίσιμο μήνα για τις πολιτικές εξελίξεις στη χώρα μας» χαρακτήρισε τον Ιούνιο ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά» ο κ. Λεβέντης εκτίμησε πως ακόμη και η αξιολόγηση να κλείσει «τα πράγματα θα είναι πολύ δύσκολα», ενώ σημείωσε πως και ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, «έχει δώσει τον Ιούνιο ως προθεσμία για να πάρει τις αποφάσεις της η ελληνική κυβέρνηση». «Εκτιμώ ακόμη ότι και την αξιολόγηση να πάρει η Κυβέρνηση τα πράγματα θα είναι πολύ δύσκολα. Δηλαδή θα κόβει από τους νησιώτες για να δώσει στους ηπειρώτες. Αυτός ο κοινωνικός εμφύλιος δεν έχει τέλος. Αν τα πράγματα πάνε έτσι τότε, ο ΣΥΡΙΖΑ θα φτάσει στο 5% και θα καταρρεύσει. Όταν δεν έρχεται νέο έσοδο στην οικονομία πώς να σταθεί μια κυβέρνηση», είπε.

Για το πρωτογενές πλεόνασμα του 2016 σχολίασε πως «όταν σε μια οικονομία αφαιρείς τις δαπάνες τότε επιτυγχάνεται θετικό πρόσημο». «Αφού έχει πλεόνασμα η ελληνική οικονομία, γιατί δεν πληρώνει τις υποχρεώσεις της προς τους ιδιώτες; Εδώ έχουμε στάση πληρωμών. Γιατί τότε κρατά αυτή τη στάση η κυβέρνηση; Δίνει το πλεόνασμα στους Γερμανούς; Δεν νομίζω» παρατήρησε.

Υποστήριξε ακόμη πως «στην Ελλάδα έχουμε ελεγχόμενη ανθρωπιστική κρίση». «Λαμβάνει ο συνταξιούχος την σύνταξή του παρότι είναι μικρή και πετσοκομμένη. Αν δεν έδινε η Γερμανία και η Ευρώπη τα δάνεια προς την χώρα μας θα είχαμε πιστωτικό γεγονός», επισήμανε για να προσθέσει: «Οι Γερμανοί δεν απαιτούν μόνο, προτείνουν και θέλουν μεταρρυθμίσεις όπως όλοι οι δανειστές μας. Έλληνες πολιτικοί πτώχευσαν τη χώρα με τις κλεψιές, τα ρουσφέτια και τους διορισμούς. Τώρα ακούμε ότι η κυβέρνηση σκέφτεται να μονιμοποιήσει 30.000 υπαλλήλους στους δήμους που έχουν συμβάσεις ορισμένου χρόνου».

Για το αποτέλεσμα των γαλλικών εκλογών ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων εκτίμησε πως «η Γαλλία δεν πάει προς τον φασισμό και η νίκη του Μακρόν θα είναι πολύ μεγαλύτερη από αυτό που δίνουν σήμερα οι δημοσκοπήσεις».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα