Βρυξέλλες: Ολοκληρώθηκαν οι συναντήσεις κυβέρνησης – θεσμών

Ολοκληρώθηκαν οι μαραθώνιες συναντήσεις μεταξύ κυβερνητικών παραγόντων και θεσμών οι οποίες ξεκίνησαν την Δευτέρα στις Βρυξέλλες και η ελληνική αποστολή επιστρέφει στην Αθήνα.

Σε θρίλερ για δυνατούς “παίχτες” φαίνεται ότι εξελίχθηκε οι συναντήσεις μεταξύ κυβέρνησης και δανειστών που ακολούθησαν το Eurogroup της περασμένης Δευτέρας. Ολοκληρώθηκε τα ξημερώματα της Παρασκευής η μαραθώνια συνάντηση κυβέρνησης – θεσμών στις Βρυξέλλες και η ελληνική αποστολή επιστρέφει στην Αθήνα, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, καθώς δεν αναμενόταν να υπάρξει σήμερα συνάντηση.

Αυτό ανέφερε νωρίς τα ξημερώματα κυβερνητικός αξιωματούχος από τις Βρυξέλλες ανατρέποντας τις πληροφορίες που είχαν διαρρεύσει νωρίτερα χθες από αξιωματούχο του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), οι οποίες έλεγαν ότι θα υπάρξει και νέο ραντεβού την Παρασκευή.

«Απομένουν δύο – τρία ζητήματα σε εκκρεμότητα, που τις αμέσως προσεχείς ημέρες θα έχουν ολοκληρωθεί» ανέφεραν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, πηγές του υπουργείου Οικονομικών.

ESM: Σημειώθηκε «κάποια πρόοδος» στις διαπραγματεύσεις

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, την άποψη ότι σημειωθηκε «κάποια» προοδος στις διαπραγματεύσεις που πραγματοποιήθηκαν στις Βρυξέλλες μεταξύ θεσμών και ελληνικής πλευράς, εξέφρασε εκπρόσωπος του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας.

Η δήλωση του εκπροσώπου είναι η εξής: «Κάποια προοδος σημειώθηκε στο γύρο των διαπραγματεύσεων αυτήν την εβδομάδα στις Βρυξέλλες. Οι συνομιλίες θα συνεχιστούν μεταξύ όλων των πλευρών από τις έδρες τους με στόχο να ολοκληρωθεί η δεύτερη αξιολόγηση».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα