Βρετανία: Χρειάζεται “επείγουσα δράση” για την αποτροπή επιδείνωσης στη Βενεζουέλα

Η βρετανική κυβέρνηση δια μέσου του εκπροσώπου της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι, διαμήνυσε ότι χρειάζεται «επείγουσα δράση» προκειμένου να αποτραπεί περαιτέρω επιδείνωση της κατάστασης στη Βενεζουέλα.

Στον απόηχο των αμφιλεγόμενων εκλογών της προηγούμενης εβδομάδας, που ανέδειξαν μία φιλοκυβερνητική συντακτική συνέλευση που θα αναλάβει την αναθεώρηση του Συντάγματος, ο εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ κάλεσε τον πρόεδρο Νicolas Maduro να συνεργαστεί με την αντιπολίτευση, να απελευθερώσει τους πολιτικούς κρατούμενους και να σεβαστεί τη δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Σημείωσε πως ο θάνατος «τόσων πολλών ανθρώπων » στις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις των τελευταίων τεσσάρων μηνών συνιστά «τραγωδία».

Διάλογο για την αποκλιμάκωση της κρίσης ζήτησε από την πλευρά του ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης της Βρετανίας, Jeremy Corbyn, ο οποίος έχει δεχθεί μεγάλη πίεση το τελευταίο διάστημα, διότι παλαιότερα ο κ. Maduro τον είχε περιγράψει ως «μεγάλο φίλο της Βενεζουέλας».

«Πρέπει να υπάρξει ένας διάλογος και μία διαδικασία που θα σέβεται την ανεξαρτησία του δικαστικού σώματος και θα σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα όλων», είπε ο κ. Corbyn, μιλώντας σε δημοσιογράφους.

Ερωτηθείς εάν καταδικάζει τις ενέργειες του καθεστώτος Maduro, ο κ. Corbyn απάντησε διπλωματικά: «Αυτό που καταδικάζω είναι τη βία που διαπράττεται από οποιαδήποτε πλευρά. Η βία δεν θα λύσει τα ζητήματα».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα