Βρετανία και Ιαπωνία καλούν τον ΟΗΕ να δράσει κατά της Β. Κορέας

korea

Ο βρετανός υπουργός Εξωτερικών Φίλιπ Χάμοντ δήλωσε σήμερα ότι συνομίλησε με τον ιάπωνα ομόλογό του Φουμίο Κισίντα και συμφώνησαν ότι το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ θα πρέπει να αναλάβει ισχυρή δράση εναντίον της Βόρειας Κορέας, μετά την εκτόξευση από την Πιονγκγιάνγκ ενός πυραύλου μεγάλου βεληνεκούς.

Εξάλλου από το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοινώθηκε πως ο υπουργός Σεργκέι Λαβρόφ συζήτησε επίσης σήμερα την εκτόξευση του βορειοκορεατικού πυραύλου με τον ιάπωνα ομόλογό του.

Το υπουργείο προσθέτει στην ανακοίνωση που ανήρτησε στον ιστότοπό του πως η τηλεφωνική συνομιλία πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της ιαπωνικής πλευράς.

Η ρωσική πλευρά υπογράμμισε, στη διάρκεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας, τη σημασία της διπλωματίας για την εκτόνωση της έντασης στη Βορειοανατολική Ασία, αναφέρεται ακόμη στην ανακοίνωση.

Η Βόρεια Κορέα ανακοίνωσε πως ο πύραυλος που εκτόξευσε μετέφερε έναν δορυφόρο, όμως οι γείτονές της και οι ΗΠΑ κατήγγειλαν την εκτόξευση ως πυραυλική δοκιμή, η οποία πραγματοποιήθηκε παρά τις κυρώσεις του ΟΗΕ και εβδομάδες μόλις έπειτα από μια δοκιμή πυρηνικής βόμβας.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα