Βρετανία-ΕΕ:Τον Ιούνιο θέλει το δημοψήφισμα ο Κάμερον

km

Σύμφωνα με τους Times,ο βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον φέρεται να στοχεύει για τον επόμενο Ιούνιο όσον αφορά το δημοψήφισμα που έχει προαναγγείλει για παραμονή ή όχι στους «28».

Συγκεκριμένα,το Λονδίνο πιέζει για αλλαγή των όρων στη σχέση του με την ΕΕ, λέγοντας πως οι Βρετανοί θα φύγουν εάν οι Βρυξέλλες περιοριστούν σε «διακοσμητικές αλλαγές».

Πάντως,σύμφωνα με το γραφείο του βρετανού πρωθυπουργού περιορίστηκε στο ότι η κυβέρνηση δεν έχει λάβει καμία απόφαση σχετικά με την ημερομηνία διεξαγωγής του δημοψηφίσματος. «Όπως έχει δηλώσει ο πρωθυπουργός, αυτό που θα καθορίσει την ημερομηνία διεξαγωγής του δημοψηφίσματος είναι το αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης, εντός της διορίας στο τέλος του 2017» ανέφερε.

Την Τρίτη, ο Κάμερον πρόκειται να κοινοποιήσει επιστολή προς τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, στην οποία θα αναφέρει λεπτομερώς τα αιτήματά του για μεταρρυθμίσεις. Επίσης, θα προειδοποιεί ότι σε περίπτωση μη επίτευξης συμφωνίας, ενδεχομένως να ταχθεί υπέρ της εξόδου της χώρας από την ΕΕ.

Παράλληλα,η εφημερίδα ,επικαλούμενη αξιωματούχους, γράφει ότι οι σύμμαχοι στην ΕΕ έχουν ενημερωθεί ότι, αν η Σύνοδος Κορυφής του Δεκεμβρίου των ηγετών της ΕΕ επιτύχει, ο Κάμερον θα προτιμήσει να πάει σε δημοψήφισμα τον Ιούνιο του 2016.
Επιπλέον,αναφέρει ότι ο βρετανός πρωθυπουργός έχει πειστεί από άλλους ηγέτες της ΕΕ ότι το δημοψήφισμα δεν θα πρέπει να καθυστερήσει δεδομένης της πιθανότητας νέας προσφυγικής κρίσης το ερχόμενο καλοκαίρι.

Πάντως,οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι οι περισσότεροι Βρετανοί τάσσονται υπέρ της παραμονής εντός της ΕΕ παρότι έχει κλείσει η ψαλίδα τους τελευταίους μήνες με πολλούς ψηφοφόρους να επικαλούνται ανησυχίες για την προσφυγική κρίση.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα