(ΒΙΝΤΕΟ)Βίαιες συγκρούσεις στην Ινδία μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας-20 νεκροί

Έντεκα διαδηλωτές δολοφονήθηκαν από τα ΜΑΤ στις περιοχές Τζαμου και Κασμίρ στην Ινδία την Κυριακή, ανεβάζοντας σε 20 το συνολικό αριθμό των νεκρών από την Παρασκευή, οπότε και ξεκίνησαν διαδηλώσεις διαμαρτυρίας στη χώρα για το θάνατο ενός αυτονομιστή.

Οι διαδηλώσεις ξεκίνησαν αφού δυνάμεις καταστολής πυροβόλησαν και σκότωσαν την Παρασκευή το απόγευμα τον 22χρονο αυτονομιστή ηγέτη Burhan Wani.

Ο Wani ήταν επικεφαλής του Hizb-ul Mujahideen, μιας ομάδας που μάχεται τον έλεγχο της Ινδίας στην περιοχή, η πλειονότητα των κατοίκων της οποίας είναι μουσουλμάνοι. Σ

Ο θάνατός του συνοδεύτηκε από ένα ξέσπασμα βίας σε ολόκληρη το κρατίδιο, το οποίο βρίσκεται στο επίκεντρο διαμάχης μεταξύ της Ινδίας και του Πακιστάν εδώ και δεκαετίες.

Το Σάββατο εξαγριωμένοι διαδηλωτές έκλεισαν τους δρόμους και έβαλαν φωτιές σε 3 αστυνομικά τμήματα και σε 2 κυβερνητικά κτίρια, ανέφερε η αστυνομία.

Οι διαδηλώσεις συνεχίστηκαν και την Κυριακή, παρά το γεγονός ότι οι αρχές επέβαλαν συνθήκες απαγόρευσης κυκλοφορίας στο μεγαλύτερο μέρος της κοιλάδας του Κασμίρ, ανέφερε ο αστυνομικός.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα