Βενιζέλος σε ΣΥΡΙΖΑ: Μόνη σας επιθυμία η νομή της εξουσίας

Φουλ επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ έκανε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος καταλογίζοντας στην κυβέρνηση ότι αφενός ότι το μόνο που την ενδιαφέρει είναι η νομή της εξουσίας και αφετέρου ότι βλάπτει το «έθνος κι αυτό είναι πραγματικά ασυγχώρητο». Παράλληλα, εγκάλεσε το Μέγαρο Μαξίμου για το γεγονός ότι «οργανώνει μύθους για όλα, αλλά και για το αντίθετο», με αποτέλεσμα -όπως είπε- να έχουμε μπει όχι σε ένα Μνημόνιο 4 ή Μνημόνιο plus, αλλά σε ένα διαρκές 45 ετών.

Σύμφωνα με τον Ευάγγελο Βενιζέλο η συνολική απώλεια των συντάξεων ξεπερνάει τα 3,5 δισ. την ώρα που η κυβέρνηση δεχόμενη τα υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα ξέχασε την «εξομάλυνση καμπύλης των τόκων». Σχετικά με το χρέος, ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναρωτήθηκε σκωπτικά αν αυτό που ζητάει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μια φιλική δήλωση, όπως δήλωσε ο Υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, ή «θέλετε ό,τι σας δώσουν». Υπογράμμισε, πάντως, ότι ήδη η κυβέρνηση έχει υπογράψει πως  δεν θα υπάρξει άλλο ονομαστικό κούρεμα, την ώρα που κατά τον ίδιο «δεν υπάρξει μείωση σε παρούσα αξία με κόστος των δανειστών και δε πρόκειται να δώσουν παραμετρικές αλλαγές που αυξάνουν το δικό τους κόστος». «Το χρέος εκδικείται, εκδικείται η ψευδολογία για το 2012, δεν μπορεί να γλύφουμε εκεί που φτύναμε», προσέθεσε.

Παράλληλα, ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι ο Αλέξης Τσίπρα διατηρεί την ψευδαίσθηση ότι διαπραγματεύεται, μολονότι δεν έχει καμία γραμμή αντίστασης, εξηγώντας ότι αυτό συμβαίνει γιατί έχει ρευστοποιηθεί πολιτικά και ιδεολογικά. «Είναι έτοιμος να προσλάβει το σχήμα του δοχείου που του προσφέρεται», υποστήριξε χαρακτηριστικά. Τέλος, μίλησε μια νέα κρίση, μέσα στην κρίση και τούτο διότι η χώρα άνοιξε νέο υφεσιακό κύκλο και αβεβαιότητας.  «Πληρώνουμε και θα πληρώνουμε για δεκαετίες την εθνική οπισθοχώρηση», κατέληξε.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα