Βενεζουέλα: Νεκρός 22χρονος από πυρά της στρατιωτικής αστυνομίας(Βίντεο)

Όπως μετέδωσε το πρακτορείο Reuters, λοχίας της στρατιωτικής αστυνομίας της Βενεζουέλας πυροβόλησε και σκότωσε διαδηλωτή που επιτέθηκε έξω από την περίφραξη αεροπορικής βάσης χθες, Πέμπτη, επιβεβαίωσε ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας. Οι νεκροί από τις συγκρούσεις στις διαδηλώσεις ανέρχονται πλέον σε τουλάχιστον 76.

Ειδικότερα, τουλάχιστον δύο στρατιώτες πυροβόλησαν με όπλα μέσα από το φράχτη και από απόσταση μόλις μερικών μέτρων σε διαδηλωτές που έριχναν πέτρες, κάτι που φαίνεται και σε σχετικό βίντεο.

Ένας άνθρωπος κατέρρευσε μετά τους πυροβολισμούς και τον απομάκρυναν άλλοι διαδηλωτές, ενώ οι τραυματιοφορείς μετέφεραν τουλάχιστον δύο άλλους τραυματίες σε νοσοκομείο, όπως δήλωσε μάρτυρας του Reuters.

«Ο λοχίας χρησιμοποίησε μη εξουσιοδοτημένο όπλα για να αποκρούσει την επίθεση, προκαλώντας το θάνατο ενός από τους επιτιθέμενους», δήλωσε στη συνέχεια ο υπουργός Εσωτερικών Nestor Reverol στο Twitter, προσθέτοντας ότι ο λοχίας αντιμετωπίζει πλέον τις νομικές συνέπειες.

Υπενθυμίζεται ότι εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες της Βενεζουέλας έχουν βγει στους δρόμους τους τελευταίους μήνες για να διαμαρτυρηθούν για την πολιτική καταστολή, την έλλειψη τροφίμων και φαρμάκων, καθώς και για το σχέδιο του προέδρου Nicolas Maduro για την αναθεώρηση του συντάγματος.

Η απάντηση των δυνάμεων ασφαλείας στις πορείες είχε βρεθεί ξανά στο επίκεντρο της επικαιρότητας, μετά τις εικόνες που κυκλοφόρησαν τη Δευτέρα μέλος της εθνοφρουράς να σημαδεύει με πιστόλι διαδηλωτές.

Οι διαδηλωτές που δέχθηκαν τους πυροβολισμού έξω από την αεροπορική βάση της La Carlota στην πλούσια ανατολική πλευρά του Καράκας είχε κάψει προηγουμένως ένα φορτηγό και μία μοτοσικλέτα όταν οι δυνάμεις ασφαλείας πυροβόλησαν με σφαίρες από καουτσούκ για να διαλύσουν πορεία προς το γραφείο του γενικού εισαγγελέα.

Το θύμα, ο David Jose Vallenilla 22 ετών, πέθανε μετά την άφιξή του σε νοσοκομείο του δήμου Chacao, στην περιοχή όπου πραγματοποιήθηκε η διαδήλωση.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα