Α. Φλαμπουράρης: Προστασία της πρώτης κατοικίας ως τις 250.000 ευρώ

Η πρώτη κατοικία με αξία ως 250.000 ευρώ θα προστατεύεται. Αυτό προκύπτει από την ενημέρωση που έγινε στην Επιτροπή Παραγωγής και Ελέγχου Κυβερνητικού Έργου του ΣΥΡΙΖΑ που συνεδρίασε με αντικείμενο το διάδοχο καθεστώς της προστασίας της Α’ κατοικίας ή αλλιώς του νόμου Κατσέλη.

Εκεί, σύμφωνα με πληροφορίες, οι βουλευτές ενημερώθηκαν για τις εξελίξεις, με τον Αλ. Φλαμπουράρη- που έχει επιφορτιστεί τον τραπεζικό τομέα- για το νέο καθεστώς που θα ισχύσει από 1η Ιανουαρίου του 2019.

Στο πλαίσιο αυτό, οι βουλευτές ενημερώθηκαν πως η πολιτική δέσμευση της κυβέρνησης είναι να υπάρξει ρύθμιση που θα προστατεύει την Α’ κατοικία στο ύψος των 200.000 ευρώ- 250.000 ευρώ, ποσό που ενδέχεται να ανεβαίνει λίγο σε περίπτωση που ο δανειολήπτης έχει μικρή περιουσία (γύρω στα 50.000 ευρώ).

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η ρύθμιση θα πρέπει να ψηφιστεί άμεσα (ακόμα και εντός της επόμενης βδομάδας). Οι παρευρισκόμενοι δεν απέκλεισαν την συμπερίληψή της στο νομοσχέδιο για τη μη περικοπή των συντάξεων.

Αξίζει να σημειωθεί πως δεν έχει ακόμα παρουσιαστεί το πλήρες σχέδιο. Η επιτροπή αναμένεται να συνεδριάσει τις επόμενες μέρες προκειμένου να γίνει αναλυτική συζήτηση του νέου θεσμικού πλαισίου.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα