Α – Μ. Ασημακοπούλου: Θα συνεχίσουν την κοροΐδια των πάντων για να μην χάσουν τις καρέκλες τους

Η Άννα – Μισέλ Ασημακοπούλου, τομεάρχης Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης της ΝΔ, βουλευτής Β’ Αθηνών, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων “Πρακτορείο 104,9 FM”, κάλεσε την κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της «για τα ψέματα που είπε».

«Θα συνεχίσει η κυβέρνηση αυτή να κοροϊδεύει τους πάντες και τα πάντα και θα κάνει ό,τι απαιτείται για να μείνουν στις καρέκλες τους όσο περισσότερο γίνεται» ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Ασημακοπούλου και κάλεσε τους κυβερνώντες «να αναλάβουν τις ευθύνες τους για τα ψέματα που είπαν».

Ερωτηθείσα για τη στάση που τηρεί ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκαντ Schaeuble, η κ. Ασημακοπούλου απάντησε: «Ο κ. Schaeuble είχε πάντα μία ατζέντα. Δεν έχει αλλάξει ατζέντα. Το θέμα είναι πώς εμείς την αντιμετωπίζουμε […] Ό,τι τον χαρακτηρίζει στο θέμα της Ελλάδας και στους Πορτογάλους, τον χαρακτήριζε και στους Ιρλανδούς και στην Κύπρο. Αλλά αυτές οι χώρες κατάφεραν να βγουν. Εγώ εστιάζω στη δική μας συμπεριφορά, χωρίς όμως να δικαιολογώ καθόλου τον κ. Schaeuble. Σε κάθε περίπτωση, αυτό που έχει κάνει ο κ. Τσίπρας είναι ότι μας έχει φέρει σε χειρότερη θέση και έχει δώσει περισσότερα όπλα στον κ. Schaeuble. Γιατί καθυστέρησε να κλείσει την αξιολόγηση και την έφερε σε ένα σημείο χρονικό που είναι λίγο πριν από τις (γερμανικές) εκλογές. Ο κ. Schaeuble κοιτάζει να κερδίσει τις εκλογές και το θέμα του χρέους -με βάση τη δική του ατζέντα- πρέπει να πάει παρακάτω. Συμφωνούν, λοιπόν, με το ΔΝΤ να πάει το θέμα παρακάτω».

Χαρακτήρισε «μια γελοιότητα πολιτική αυτό με τα αντίμετρα» και κατηγόρησε την κυβέρνηση πως «ούτε τις επενδύσεις στηρίζουν, από πλευράς ικανότητας δεν μπορούν να διαχειριστούν την κατάσταση και κορόιδεψαν, όχι μόνο τον κόσμο, αλλά τους βουλευτές του κορόιδεψε ο κ. Τσίπρας».

«Κανένας επενδυτής» τόνισε η κ. Ασημακοπούλου «δεν θα έρθει να βάλει τα λεφτά του, αν θεωρεί πως σε τρία χρόνια θα χρεοκοπήσει […] Γι’ αυτό θέλουμε να χαρακτηριστεί το χρέος πανταχόθεν βιώσιμο και να έχουν ρυθμιστεί αυτά τα θέματα. Για να υπάρχει ένα ήρεμο κλίμα από δημοσιονομικής πλευράς και να έρθουν οι επενδυτές και να βάλουν τα λεφτά τους».

Είπε πως για τη Νέα Δημοκρατία «το χρέος είχε πάντα είχε εθνικό χαρακτήρα», αλλά -όπως τόνισε- «δεν άκουσα κανέναν από το 2012-2015 από την τότε αντιπολίτευση και νυν συγκυβέρνηση να λέει πως έχει εθνικό χαρακτήρα η προσπάθεια που κάναμε».

Σε ό,τι αφορά τις τηλεοπτικές άδειες, η κ. Ασημακοπούλου, η οποία συναντήθηκε χθες με τον πρόεδρο και τον αντιπρόεδρο του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ), ανέφερε: «Είναι (το ΕΣΡ) στη διαδικασία προετοιμασίας του διαγωνισμού για τις άδειες. Με τα μέσα που διαθέτουν παλεύουν γενναία. Το σημαντικό στο ΕΣΡ τώρα -που και ο κ. Παππάς αναγκάστηκε από την απόφαση του ΣτΕ ότι εκεί ήταν πάντα η αρμοδιότητα αυτή- είναι πως πρέπει να φροντίσουμε όλοι να κατοχυρώσουμε θεσμικά την ανεξαρτησία της Αρχής και να τους αφήσουμε απρόσκοπτα να κάνουν τη δουλειά τους. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να έχουν και τους πόρους και τις δυνατότητες και ό,τι απαιτείται για να κάνουν τη δουλειά τους και σ’ αυτή την κατεύθυνση εμείς θα έχουμε συγκεκριμένες πρωτοβουλίες (σε νομοθετικό επίπεδο)».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα