Α.Μητρόπουλος:«Μέτρα απίθανης σφοδρότητας και μεγάλης αντικοινωνικότητας»

mitropoulos-mnimonio

O Αλέξης Μητρόπουλος  αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας στο Μega χαρακτήρισε τα μέτρα «απίθανης σφοδρότητας και μεγάλης αντικοινωνικότητας».Συγκεκριμένα είπε «Είναι δύσκολα τα μέτρα που έχουν συμφωνηθεί και η κυβέρνηση μόνη της φαίνεται ότι δεν θα μπορέσει να τα εφαρμόσει»επιπλέον υπογράμμισε ότι «απαιτείται ευρύτατη κοινωνική και πολιτική βάση, διότι είναι και προς το συμφέρον της αριστεράς να μην εφαρμόσει ό,τι πιο ακραίο νεοφιλελεύθερο έχει υπάρξει μετά τον πόλεμο».

Συγκεκριμένα, ο ίδιος πρότεινε «να υπάρξει ένα εθνικό διαπραγματευτικό σχέδιο με άμεση ανασύνθεση της διαπραγματευτικής ομάδας, η οποία απέτυχε στις διαπραγματεύσεις και ένα νέο κυβερνητικό σχήμα με πρόσωπα ευρύτατης αποδοχής και εγνωσμένου κύρους, όχι όμως απαραίτητα με συμμετοχή των άλλων κομμάτων».

Όσον αφορά τον πρόσφατο ανασχηματισμό, ο κ. Μητρόπουλος αποκάλυψε ότι τού προτάθηκε να αναλάβει τη θέση του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, την οποία δεν δέχθηκε, εξηγώντας:

«Άπαξ και το συνταξιοδοτικό είναι το δεύτερο σε σπουδαιότητα ζήτημα μετά την ασφάλεια της χώρας εθνικό ζήτημα πρέπει να αντιμετωπιστεί με εθνική ομάδα αντιμετώπισης και βιωσιμότητας του ασφαλιστικού. Δεν πρέπει να είναι τυχαία και αποσπασματική η αντιμετώπιση. Αυτή ήταν και η δική μου ένσταση».

Κληθείς να σχολιάσει την τοποθέτηση του κ. Χαϊκάλη στη θέση του υφυπουργού Κοινωνικών Ασφαλίσεων ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είπε«O κ. Χαϊκάλης στο Κοινοβούλιο τα τελευταία χρόνια ήταν ο αρμόδιος, ο υπεύθυνος των ΑΝΕΛ για το συνταξιοδοτικό, άρα και γνώσεις έχει και θέληση έχει. Για να αποτραπεί η κατάρρευση του συστήματος απαιτείται συνεννόηση όλων μας».

Τέλος,για τα εσωκομματικά προβλήματα, ο αντιπρόεδρος της Βουλής μετέφερε την ανησυχία πολύ κόσμου εκτός του παραδοσιακού ΣΥΡΙΖΑ, όπως ανέφερε, υποστηρίζοντας ότι πρέπει να λυθούν άμεσα και σε επίπεδο κοινοβουλευτικής ομάδας και σε επίπεδο Κεντρικής Επιτροπής τα εσωτερικά ζητήματα.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα