Αφγανιστάν: Νεκροί 13 άμαχοι μετά από αμερικανική αεροπορική επιδρομή

Τοπικοί αξιωματούχοι, δήλωσαν σήμερα ότι δεκατρία μέλη της ίδιας οικογένειας σκοτώθηκαν χθες Τετάρτη, σε μια αμερικανική αεροπορική επιδρομή που είχε στόχο μαχητές των Ταλιμπάν στο ανατολικό Αφγανιστάν.

Οι αμερικανικές δυνάμεις στο Αφγανιστάν ανακοίνωσαν ότι «ενημερώθηκαν για το συμβάν στην περιοχή Πούλι Άλαμ της επαρχίας Λόγκαρ και την πιθανότητα να υπάρχουν άμαχοι μεταξύ των θυμάτων». «Ξεκίνησε επίσημη έρευνα», σύμφωνα με ανακοίνωση.

Ο Σάλιμ Σάλεχ, εκπρόσωπος του κυβερνήτη της επαρχίας Λόγκαρ, δήλωσε ότι οι αμερικανικές δυνάμεις διεξήγαγαν κοινή επιχείρηση με τον αφγανικό στρατό στο χωριό Ναστ –ε-Μπάρι χθες το πρωί όταν δέχθηκαν επίθεση από τους Ταλιμπάν.

«Οι ξένες δυνάμεις απάντησαν και ανάγκασαν τους Ταλιμπάν να κρυφτούν στα κοντινά σπίτια των πολιτών. Στη συνέχεια κάλεσαν αεροπορικές ενισχύσεις και βομβάρδισαν τα σπίτια, προκαλώντας θύματα μεταξύ των αμάχων», εξήγησε.

«Δεκατρείς άμαχοι σκοτώθηκαν από τις αεροπορικές επιδρομές και 15 ακόμη τραυματίστηκαν». Όλοι ήταν μέλη της ίδιας οικογένειας, μεταξύ αυτών γυναίκες και παιδιά, διευκρίνισε ο Σάλεχ. «Περισσότεροι από 12 Ταλιμπάν, εκ των οποίων πολλοί διοικητές, επίσης σκοτώθηκαν στην επιχείρηση», τόνισε.

Ωστόσο ένας κάτοικος της περιοχής, ο Νάζαρ Χαν Κότσι, δήλωσε ότι από την αεροπορική επιδρομή σκοτώθηκαν «άμαχοι και ανυπεράσπιστοι άνθρωποι, αλλά κανένας Ταλιμπάν».

Καθώς οι συγκρούσεις στο Αφγανιστάν κλιμακώνονται, οι άμαχοι πληρώνουν βαρύ φόρο αίματος, με φέτος να έχουν καταγραφεί τα περισσότερα θύματα από το 2009 οπότε ξεκίνησαν να διατηρούνται στατιστικά στοιχεία. Μόλις το πρώτο εξάμηνο του 2017, 1.662 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί και περισσότεροι από 3.500 έχουν τραυματιστεί, σύμφωνα με τον ΟΗΕ.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα