Αυξημένα μέτρα ασφαλείας στη Ρώμη

Ο υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας, Μάρκο Μινίτι, έδωσε σήμερα εντολή να αυξηθούν τα μέτρα ασφαλείας για τη σύνοδο κορυφής που θα πραγματοποιήσουν το Σαββατοκύριακο στη Ρώμη οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης μετά την επίθεση στο Λονδίνο, κατά την οποία σκοτώθηκαν τρεις άνθρωποι, σύμφωνα με μια ανακοίνωση.

Η Ρώμη θα φιλοξενήσει το Σάββατο τους 27 ηγέτες οι οποίοι θα βρεθούν στην ιταλική πρωτεύουσα για την 60ή επέτειο από την υπογραφή της ιδρυτικής συνθήκης της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αναμένεται επίσης να πραγματοποιηθούν πολλές εκδηλώσεις διαμαρτυρίας και συλλαλητήρια καθ΄όλη τη διάρκεια της ημέρας στην ιταλική πρωτεύουσα.

Το επίπεδο συναγερμού στην Ιταλία βρίσκεται ήδη στο 2. Περίπου 3.000 αστυνομικοί και πράκτορες ασφαλείας προβλέπεται να αναπτυχθούν αλλά ο αριθμός τους μπορεί να φθάσει έως και τις 5.000 μετά την επίθεση στο Λονδίνο, ανέφερε σήμερα η εφημερίδα της Ρώμης Il Messaggero.

Ο Μινίτι είπε πως θα αναπτυχθούν περισσότερες δυνάμεις ασφαλείας «σε περιοχές όπου συγκεντρώνεται το μεγαλύτερο πλήθος» σε σχέση με τη σύνοδο κορυφής της ΕΕ και επίσης σε τουριστικά μέρη που είναι γεμάτα επισκέπτες, σύμφωνα με τη δήλωσή του.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα