Αττικό Πάρκο: Επιχείρησαν να εισβάλλουν μέλη περιβαλλοντικών οργανώσεων

Ένταση σημειώθηκε στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο όταν περίπου 150 άτομα επιχείρησαν να εισέλθουν, διαμαρτυρόμενα για τη θανάτωση των δύο τζάγκουαρ. Με πλακάτ και συνθήματα ζητούσαν να κλείσει το Πάρκο.

Η συγκέντρωση έγινε με πρωτοβουλία της Πανελλαδικής Φιλοζωικής Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας και άλλων οργανώσεων. Οι συγκεντρωμένοι απέκλεισαν έναν από τους δρόμους που οδηγούν στην είσοδο του πάρκου, κρατώντας πλακάτ με συνθήματα όπως «Είμαι όλοι ζώα» και «Μέχρι κάθε ζώο να είναι ελεύθερο» και ζήτησαν να αποδοθούν ευθύνες.

Όταν οι συγκεντρωμένοι προσπάθησαν να μπουν στο πάρκο, αστυνομικές δυνάμεις τους απώθησαν, χωρίς ωστόσο να επεκταθούν τα επεισόδια.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Πανελλαδικής Φιλοζωικής Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας, «οι πρόσφατες εκτελέσεις των δύο ιαγουάρων, οι αντιλόπες που ξεφεύγουν , πέφτουν πάνω στις τζαμαρίες και τραυματίζονται, οι θάνατοι δελφινιών με άγνωστες αιτίες παλαιότερα και πόσων άλλων ίσως που ποτέ δεν βγήκαν στη δημοσιότητα. Τα κρυμμένα ή ανύπαρκτα και ανήθικα πρωτόκολλα για τους δυστυχείς «δραπέτες», η ανικανότητα να διαχειριστούν ζώα άγρια που αιχμαλώτισαν και φυλάκισαν για να τους φέρουν χρήμα, ο κίνδυνος για τους ίδιους τους ανθρώπους, τους επισκέπτες (οικογένειες, παιδιά, σχολεία ολόκληρα), ΟΛΑ, βροντοφωνάζουν πως πρέπει το συντομότερο να τεθεί ένα τέρμα. Να κλείσει η ντροπιαστική και επικίνδυνη αυτή φυλακή και να ληφθεί η καλύτερη γι αυτά πρόνοια για την ευζωία τους».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα