Αρνητικό πρόσημο στις ασιατικές αγορές

Με αρνητικά πρόσημα ξεκινούν την εβδομάδα τους οι ασιατικές αγορές, καθώς οι επενδυτές παραμένουν επιφυλακτικοί μετά τις ισχυρές απώλειες στις διεθνείς αγορές την προηγούμενη εβδομάδα και ενώ η συνεχιζόμενη εμπορική διαμάχη ΗΠΑ-Κίνας εξακολουθεί να επιβαρύνει το επενδυτικό κλίμα.

Στο ταμπλό, ο ιαπωνικός Nikkei έκλεισε με ισχυρές απώλειες 1,9%, ο ASX 200 στην Αυστραλία υποχώρησε κατά 1% περίπου και ο New Zealand στη Νέα Ζηλανδία υποχωρεί κατά 0,2%.

Σε αρνητικό έδαφος και η Κίνα, με τον Shanghai Composite να χάνει 1,3% και τον Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ να υποχωρεί κατά 1,4%. Αρνητικό το κλίμα και στη Νότια Κορέα με τον Kospi να σημειώνει απώλειες της τάξης του 0,77%.

Σημειώνεται ότι με βαριές απώλειες ολοκλήρωσε την προηγούμενη η εβδομάδα η Wall Street παρά την ανάκαμψη της Παρασκευής. Συγκεκριμένα, ο Dow Jones έχασε το 4,2% της αξίας του, ο τεχνολογικός Nasdaq σημείωσε πτώση 3,7% και ο ευρύτερος S&P αποχαιρέτησε την εβδομάδα με βουτιά 4,1%.

Στα του εμπορικού πολέμου, ο διοικητής της Κινεζικής Κεντρικής Τράπεζας Γι Γκανγκ δήλωσε χθες ότι η Κίνα αναζητεί μία “εποικοδομητική λύση” προκειμένου να αποφευχθεί ένας εμπορικός πόλεμος με τις ΗΠΑ, κάτι που θα ήταν επιζήμιο για την παγκόσμια οικονομία.

“Μία εποικοδομητική λύση είναι καλύτερη από έναν εμπορικό πόλεμο, που θα ήταν μία επιζήμια λύση για όλους μας”, τόνισε ο Γι κατά τη διάρκεια τραπεζικού σεμιναρίου στο Μπαλί της Ινδονησίας.

Στην αγορά εμπορευμάτων, οι τιμές του πετρελαίου κινούνται ανοδικά σήμερα καθώς κλιμακώνεται η γεωπολιτική ένταση αναφορικά με την εξαφάνιση ενός γνωστού Σαουδάραβα δημοσιογράφου, αλλά και το ενδεχόμενο να προκαλέσει προβλήματα στον εφοδιασμό των διεθνών αγορών με πετρέλαιο από την Σαουδική Αραβία.

Στο μεταξύ, έντεκα νέες μικρομεσαίες επιχειρήσεις εντάχθηκαν στο χρηματιστήριο των μικρομεσαίων επιχειρήσεων (NEEQ) της Κίνας την προηγούμενη εβδομάδα. Ο συνολικός αριθμός των επιχειρήσεων που έχουν ενταχθεί στο αναφερόμενο χρηματιστήριο φτάνει στις 10.933 επιχειρήσεις, ενώ ο εβδομαδιαίος οικονομικός όγκος των συναλλαγών υπολογίζεται στα 1,31 δισεκατομμύρια γουάν (περίπου 190 εκατομμύρια δολάρια).

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα