Σήμερα η ονομαστική ψηφοφορία στη Βουλή για την ενίσχυση των μελών του ΕΣΡ

BOULI600_397010955

Στις 6 σήμερα το απόγευμα θα διεξαχθεί στη Βουλή η ονομαστική ψηφοφορία που ζήτησε η Νέα Δημοκρατία για την τροπολογία που κατέθεσε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, σύμφωνα με την οποία αυξάνονται σε εννέα από επτά τα μέλη του Εθνικού Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου.

“Ελπίζω και εύχομαι η ονομαστική ψηφοφορία να μην είναι προμήνυμα άρνησης στελέχωσης του ΕΣΡ” προειδοποίησε χθες ο υπουργός Επικρατείας. Για “κωλυσιεργία” κατηγόρησε τη ΝΔ ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης και τόνισε: “Θα δεχθούμε, τρεις μήνες μετά που υπάρχει νόμος για το νέο τηλεοπτικό τοπίο, να μπλοκαριστεί και να παραμείνει το τοπίο θλογό για διαπλοκή; Αυτό είναι το πολιτικό ζήτημα και κάθε κόμμα θα τοποθετηθεί”.

Από την πλευρά της η Νέα Δημοκρατία διαμηνύει ότι θα αρνηθεί να συναινέσει στη στελέχωση της ανεξάρτητης αρχής, -για την οποία απαιτείται αυξημένη πλειοψηφία 4/5 στη διάσκεψη των προέδρων- και επιμένει ότι θα πρέπει να περιορισθούν οι υπερεξουσίες του υπουργού Επικρατείας και ο αριθμός των καναλιών εθνικής εμβέλειας να καθορίζεται από το ΕΣΡ.

Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση δημιουργήθηκε ένταση εξαιτίας τροπολογίας που κατέθεσε ο Νίκος Παππάς για την ενίσχυση της σύνθεσης του ΕΣΡ (αυξάνει τα μέλη από 7 σε 9.

Η τροπολογία θα τεθεί σε ονομαστική ψηφοφορία, την οποία ζήτησε η Ν.Δ, σήμερα στις 18:00 στην Ολομέλεια και θα ακολουθήσει η Διάσκεψη των Προέδρων (αναμένεται θυελλώδης).

ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝ.ΕΛΛ. και Ενωση Κεντρώων έχουν εκφραστεί θετικά, ΚΚΕ και Χ.Α. δήλωσαν πρόθεση να ψηφίσουν «παρών», ενώ η Ν.Δ. και πιθανόν το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι θα την καταψηφίσουν.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα