Αρνητικές τάσεις στις ευρωπαϊκές αγορές

Αρνητικές τάσεις επικρατούν σήμερα στις ευρωπαϊκές αγορές που παίρνουν την σκυτάλη των απωλειών από την Wall Street και την Ασία, ενώ το βλέμμα των επενδυτών στρέφεται στα εταιρικά αποτελέσματα καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη η περίοδος ανακοίνωσής τους.

Στο επίκεντρο βρίσκεται η Deutsche Bank που εμφάνισε ζημιές 2,2 δις. ευρώ το δ’ τρίμηνο του 2017 αλλά και στο σύνολο του έτους συμπληρώνοντας τρία διαδοχικά ζημιογόνα έτη, γεγονός που προβληματίζει τους επενδυτές. Ειδικότερα, η τράπεζα ανακοίνωσε ζημιές 497 εκατ. ευρώ για το 2017, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών που περίμεναν οι ζημιές να διαμορφωθούν στα 290 εκατ. σε δημοσκόπηση του Reuters.

Στο ταμπλό, ο πανευρωπαϊκός European Stoxx 600 σημειώνει απώλειες 0,3% με τους περισσότερους τομείς να κινούνται σε αρνητικό έδαφος, ενώ ο Euro Stoxx 50 χάνει 0,39%.

Στο κόκκινο και οι επιμέρους δείκτες, με τον γερμανικό Dax να υποχωρεί κατά 0,73%, τον βρετανικό FTSE 100 να χάνει οριακά 0,07% και τον γαλλικό CAC να σημειώνει απώλειες της τάξης του 0,57%. Στην Ελβετία ο SMI υποχωρεί κατά 0,4%.

Στην περιφέρεια τώρα, ο ισπανικός IBEX κινείται πτωτικά κατά 0,5%, ο πορτογαλικός PSI κινείται σταθεροποιητικά και ο ιταλικός FTSE MIB χάνει 0,28%.

Πέραν των εταιρικών αποτελεσμάτων (αργότερα ανακοινώνουν τα μεγέθη τους οι Caixa Bank, BT και AstraZeneca), η ατζέντα της ημέρας περιλαμβάνει και τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στην Ιταλία.

Στις συναλλαγματικές ισοτιμίες, σε θετικό έδαφος κινείται σήμερα το ευρώ αναρριχόμενο σε πολυετή υψηλά έναντι του ιαπωνικού γεν και του αμερικανικού δολαρίου εν μέσω προσδοκιών για σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής στην ευρωζώνη.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα