Αρνητικά πρόσημα στις ευρωαγορές

Με αρνητικό πρόσημο κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Παρασκευή καθώς οι επενδυτές παραμένουν επιφυλακτικοί μετά τις μεγάλες απώλειες των τελευταίων ημερών στη Wall Street.

Η απόφαση της αμερικανικής Federal Reserve στα μέσα της εβδομάδας να αυξήσει για τέταρτη φορά φέτος τα αμερικανικά επιτόκια έχει πυροδοτήσει ανησυχίες για τον κίνδυνο επιβράδυνσης της αμερικανικής οικονομίας η οποία έχει ήδη επιβαρυνθεί από την εμπορική αντιπαράθεση με την Κίνα.

Τις ανησυχίες αυτές φαίνεται να ενστερνίζεται και η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ η οποία στις τελευταίες της εκτιμήσεις για την πορεία των επιτοκίων προεξοφλεί δύο αυξήσεις το 2019 αντί για τρεις που σχεδίαζε προηγουμένως.

Στο ταμπλό ο δείκτης Stoxx Europe 600 σημειώνει πτώση 0,3% στις 335,36 μονάδες.

Ο γερμανικός DAX χάνει 0,5% στις 10554,72 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 υποχωρεί σε ποσοστό 0,3% στις 4.676,28 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 σημειώνει οριακά κέρδη 0,1% στις 6.717,60 μονάδες.

Στην περιφέρεια ο ιταλικός FTSE MIB χάνει 0,7%, ενώ ο ισπανικός IBEX 35 σημειώνει μικρότερες απώλειες 0,1%.

Την εύθραυστη επενδυτική ψυχολογία επιβάρυνε περαιτέρω η άρνηση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να υπογράψει το νομοσχέδιο για την χρηματοδότηση της κυβέρνησης, αυξάνοντας τον κίνδυνο ορισμένες ομοσπονδιακές υπηρεσίες να κλείσουν μέσα στο σαββατοκύριακο. Ο Αμερικανός πρόεδρος έχει διαμηνύσει ότι εάν το Κογκρέσο δεν εγκρίνει τα αναγκαία κεφάλαια για το τείχος στα σύνορα με το Μεξικό δεν θα υπογράψει το νομοσχέδιο.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα