Αρνητικά πρόσημα στις ασιατικές αγορές

Με αρνητικό πρόσημο κινούνται τα περισσότερα ασιατικά χρηματιστήρια στις συναλλαγές της Πέμπτης στον απόηχο της συνάντησης του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ η οποία βοήθησε να αμβλυνθούν κάπως οι ανησυχίες για τον κίνδυνο ενός παγκόσμιου εμπορικού πολέμου.

Μετά την συνάντηση ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε ότι οι ΗΠΑ και η Ε.Ε. ξεκίνησαν μια νέα φάση στη σχέση τους, προσθέτοντας ότι οι δύο πλευρές θα ξεκινήσουν άμεσα διαπραγματεύσεις σε έναν αριθμό θεμάτων που θα περιλαμβάνουν και την κατάργηση των δασμών σε βιομηχανικά αγαθά, αλλά και την περαιτέρω συνεργασία τους σε ενεργειακά ζητήματα.

Το κλίμα ωστόσο επιβαρύνουν σήμερα τα απογοητευτικά αποτελέσματα του Facebook τα οποία ανακοινώθηκαν μετά το κλείσιμο της Wall Street.

Στο ταμπλό, ο ιαπωνικός δείκτης Nikkei σημειώνει μικρές απώλειες 0,1% στις 22.586,87 μονάδες.

Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng σημειώνει πτώση 1% στις 28.627,02 μονάδες. Σε αρνητικό έδαφος κινούνται και τα κινεζικά χρηματιστήρια με τον δείκτη Shanghai Composite να χάνει 0,8% και τον Shenzhen Composite να υποχωρεί σε ποσοστό 0,9%.

Στην Κορέα ο δείκτης Kospi σημειώνει άνοδο 0,7% με την εταιρεία κατασκευής επεξεργαστών SK Hynix να σημειώνει άλμα 2,7% μετά την ανακοίνωση κερδών ρεκόρ για το τελευταίο τρίμηνο. Στην Ταϊβάν και τη Σιγκαπούρη οι δείκτες κερδίζουν 0,4% και 0,3% αντίστοιχα. Στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 σημείωσε οριακές απώλειες.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα