Αρνητικά πρόσημα στις ασιατικές αγορές

Σε αρνητικό έδαφος κινούνται τα ασιατικά χρηματιστήρια την Πέμπτη καθώς οι επενδυτές παραμένουν επιφυλακτικοί εν μέσω των αυξημένων γεωπολιτικών εντάσεων.

Η συνάντηση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν, οι εμπορικές διαπραγματεύσεις ΗΠΑ – Κίνας η πρόσφατη κλιμάκωση της έντασης μεταξύ της Ινδίας και του Πακιστάν αλλά και η χθεσινή κατάθεση στο Κογκρέσου του πρώην δικηγόρου του Αμερικανού προέδρου, Μάικλ Κόεν έχουν οδηγήσει στα ύψη την αβεβαιότητα, πλήττοντας το επενδυτικό κλίμα.

Στο ταμπλό ο ιαπωνικός Nikkei υποχωρεί σε ποσοστό 0,9% στις 21.385,16 μονάδες.

Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng σημειώνει απώλειες 0,5%. Στην ηπειρωτική Κίνα ο Shanghai Composite υποχωρεί σε ποσοστό 0,4%, ενώ ο Shenzhen Composite καταγράφει μικρά κέρδη 0,2%.

Τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα στην Κίνα έδειξαν ότι η δραστηριότητα του μεταποιητικού κλάδου υποχώρησε σε χαμηλό τριών ετών το Φεβρουάριο. Ειδικότερα, ο επίσημος μεταποιητικός δείκτης PMI υποχώρησε στις 49,2 μονάδες από 49,5 μονάδες τον Ιανουάριο, όπως ανακοίνωσε η στατιστική υπηρεσία της χώρας. Αυτό είναι το χαμηλότερο επίπεδο από τον Μάρτιο του 2016, ενώ έχασε τις εκτιμήσεις των αναλυτών που τον τοποθετούσαν στις 49,4 μονάδες σε δημοσκόπηση της Wall Street Journal.

Στην Ινδία ο δείκτης BSE Sensex χάνει 0,2%, ενώ ο Kospi της Νότιας Κορέας υποχωρεί 1,7%. Μικρές απώλειες καταγράφουν οι δείκτες σε Ταϊβάν και Ινδονησία.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα