Αρνητικά πρόσημα στις ασιατικές αγορές

Με αρνητικό πρόσημο κινούνται τα ασιατικά χρηματιστήρια την Παρασκευή ακολουθώντας τις χθεσινές απώλειες στη Wall Street καθώς οι επενδυτές περιμένουν το αποτέλεσμα των εμπορικών συνομιλιών της Κίνας με τις ΗΠΑ.

Στο ταμπλό ο ιαπωνικός δείκτης Nikkei 225 σημειώνει πτώση 1,1% στις 20.900,63 μονάδες.

Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng σημειώνει βουτιά 1,8%, ενώ στην ηπειρωτική Κίνα ο Shanghai Composite υποχωρεί σε ποσοστό 1,4%.

Ο Kospi της Νότιας Κορέας υποχωρεί σε ποσοστό 1,3%. Στην Αυστραλία ο δείκτης S&P/ASX 200 σημειώνει μικρά κέρδη 0,1%, ενώ στην Ταιβάν ο δείκτης υποχωρεί σε ποσοστό 0,2%.

Η Wall Street έκλεισε χθες με μικτά πρόσημα μετά τα απογοητευτικά στοιχεία για την πορεία των λιανικών πωλήσεων. Σύμφωνα με το υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ, οι λιανικές πωλήσεις υποχώρησαν 1,2% τον Δεκέμβριο από τον προηγούμενο μήνα, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη πτώση από το Σεπτέμβριο του 2009.

Τα απογοητευτικά στοιχεία επανέφεραν στο προσκήνιο τις ανησυχίες για τις αντοχές της οικονομίας μετά τις διαδοχικές αυξήσεις των αμερικανικών επιτοκίων αλλά και την αυξημένη αβεβαιότητα στο παγκόσμιο περιβάλλον.

Παράλληλα, οι επενδυτές περιμένουν την ολοκλήρωση του τελευταίου γύρου των διαπραγματεύσεων μεταξύ ΗΠΑ-Κίνας για ενδείξεις προόδου στα δύσκολα θέματα που περιλαμβάνουν την προστασία των πνευματικών δικαιωμάτων και ζητήματα μεταφοράς τεχνογνωσίας.

Οι δύο πλευρές έχουν εντατικοποιήσει τις επαφές τους ενόψει της προθεσμίας της 1ας Μαρτίου. Από την επομένη οι ΗΠΑ θα υπερδιπλασιάσουν τους δασμούς σε κινεζικά αγαθά αξίας 200 δισ. δολ. αν και πρόσφατα ο πρόεδρος Τραμπ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να αναστείλει την απόφαση για την αύξηση των δασμών εάν οι δύο πλευρές έχουν σημειώσει πρόοδο στις εμπορικές συνομιλίες.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα