Αρνητικά πρόσημα στις ασιατικές αγορές

Απώλειες κατέγραψαν οι ασιατικές αγορές μετά την χτεσινή βουτιά της Wall Street. Στο επίκεντρο των επενδυτών όλες οι εξελίξεις γύρω από την Nissan της οποίας η μετοχή κατέγραψε πτώση που ξεπέρασε το 6%.

Ο ιαπωνικός δείκτης Nikkei έχασε 1,05% στις 21. 592 μονάδες.

Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng σημειώνει πτώση 2,27% ,ο δείκτης Shanghai Composite υποχώρησε κατά 2,13% και ο Shenzhen Composite επίσης έχασε 2,83%.

Ο Kospi της Νότιας Κορέας σημείωσε πτώση 0,86%. Στην Αυστραλία ο δείκτης ASX 200 σημείωσε απώλειες 0,38% ενώ ο NZX-50 της Νέας Ζηλανδίας έχασε 1,17%.

H μετοχή της Nissan κατέγραψε πτώση που ξεπέρασε το 6% στη σημερινή συνεδρίαση, καθώς η σύλληψη του προέδρου της Carlos Ghosn πριν από μία ημέρα, αναστάτωσε τον επιχειρηματικό κόσμο παγκοσμίως και έθεσε υπό αμφισβήτηση το μέλλον της δεύτερης αυτοκινητοβιομηχανίας της Ιαπωνίας.Η Nissan ανακοίνωσε χθες ότι μια εσωτερική έρευνα αποκάλυψε ότι ο Ghosn είχε διαπράξει αδικήματα, μεταξύ των οποίων και η υπεξαίρεση χρημάτων της εταιρείας, ενώ για χρόνια ανέφερε χαμηλότερο ποσό ως αμοιβές του, σε σχέση με τις πραγματικές. Συνελήφθη και θα απολυθεί από το ΔΣ της Nissan αυτή την εβδομάδα. Ο Ghosn είναι επίσης πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Renault και πρόεδρος της Mitsubishi Motors, του τρίτου εταίρου της συμμαχίας.

Σχετικά με το χτεσινό κλείσιμο της Wall Street, o Dow Jones έχασε σχεδόν 400 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq σημείωσε απώλειες 3%.

Η εμπορική αντιπαράθεση ΗΠΑ-Κίνας, η ανησυχία για τον αντίκτυπο στην πραγματική οικονομία από τις αυξήσεις των αμερικανικών επιτοκίων που πραγματοποιεί η Fed, αλλά και οι πολιτικές εξελίξεις στην Ευρώπη, με το Brexit και την Ιταλία να αποτελούν τις βασικές πηγές ανησυχίες, έχουν διαμορφώσει ένα εκρηκτικό κοκτέιλ στις παγκόσμιες αγορές.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα