Αρνητικά πρόσημα στις ασιατικές αγορές

Αρνητικά πρόσημα επικρατούν σήμερα στις ασιατικές αγορές, αν και οι απώλειες έχουν περιοριστεί σημαντικά στον απόηχο της είδησης για επανεκκίνηση των συνομιλιών ΗΠΑ – Κίνας για το εμπόριο.

Ειδικότερα, αντιπροσωπεία της κινεζικής κυβέρνησης με επικεφαλής τον υφυπουργό Εμπορίου της χώρας Ουάνγκ Σαουέν, θα μεταβεί στις ΗΠΑ για συνομιλίες σχετικά με την εμπορική διένεξη των δύο μεγαλύτερων οικονομιών του κόσμου στα τέλη του Αυγούστου, όπως ανακοίνωσε σήμερα το κινεζικό υπουργείο Εμπορίου.

Οι συνομιλίες θα γίνουν κατόπιν πρόσκλησης της κυβέρνησης των ΗΠΑ και σε αυτές θα ηγηθεί από πλευράς Ουάσινγκτον ο Αμερικανός υφυπουργός Οικονομικών αρμόδιος για τις Διεθνείς Υποθέσεις Ντέιβιντ Μαλπάς, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Στο ταμπλό, ο κινεζικός Shanghai Composite στην ηπειρωτική χώρα γύρισε θετικός με κέρδη 0,03% μετά την είδηση, ενώ ο Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ περιόρισε τις απώλειες στο 0,35%.

Παράλληλα, ο New Zealand στη Νέα Ζηλανδία ενισχύθηκε κατά 0,13%, ενώ ο ASX 200 στην Αυστραλία σημειώνει οριακή πτώση 0,05%. Στη Νότια Κορέα ο Kospi υποχωρεί κατά 0,94%, ενώ τέλος στην Ιαπωνία ο Nikkei καταγράφει οριακές απώλειες της τάξης του 0,08%.

Σημειώνεται ότι πριν την ανακοίνωση της Κίνας για την επανεκκίνηση των συνομιλιών για το εμπόριο, οι μετοχές σε Ιαπωνία, Νότια Κορέα και Κίνα υποχωρούσαν πάνω από 1%.

“Είναι καλή εξέλιξη, θα στηρίξει τις αγορές ειδικότερα τις αγορές εκτός ΗΠΑ, καθώς θα ενισχύσει την διάθεση ανάληψης ρίσκου. Αν και είναι νωρίς ακόμα να μιλάμε για αυτό”, σχολίασε ο Wayne Gordon, αναλυτής συναλλαγματικών ισοτιμιών της UBS Wealth Management.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα