Απώλειες στις ασιατικές αγορές

Απώλειες κατέγραψαν οι ασιατικές αγορές, στην πρώτη συνεδρίαση του Σεπτεμβρίου, με το εμπόριο να παραμένει στο επίκεντρο του επενδυτικού κοινού. Την Παρασκευή οι ΗΠΑ και ο Καναδάς δεν κατέληξαν σε συμφωνία ενώ οι ανησυχίες για την κλιμάκωση της εμπορικής διένεξης ΗΠΑ – Κίνας εντείνονται.

Στο ταμπλό, ο ιαπωνικός Nikkei έκλεισε με πτώση 0,59%. Στην ηπειρωτική Κίνα ο δείκτης Shanghai Composite καταγράφει απώλειες 0,37% και ο Shenzhen Composite υποχωρεί κατά 1,03%.

Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng κινείται πτωτικά κατά 0,87%.
Ο Kospi της Νότιας Κορέας έκλεισε με πτώση 0,67%. Ο STI της Σιγκαπούρης υποχωρεί κατά 0,44%, πτώση 0,14% κατέγραψε ο S&P/ ASX 200 της Αυστραλίας και ο NZ 50 της Νέας Ζηλανδίας κινήθηκε επίσης πτωτικά κατά 0,65%.

Οι συνομιλίες μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και του Καναδά με στόχο την επίτευξη συμφωνίας για την αναθεώρηση της NAFTA (Βορειοαμερικανική Συμφωνία Ελευθέρων Συναλλαγών) ολοκληρώθηκαν την Παρασκευή χωρίς να υπάρξει πρόοδος. Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο χωρών θα συνεχιστούν και αυτή την εβδομάδα.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ απείλησε να αποκλείσει τον Καναδά από την αναθεωρημένη συμφωνία για το ελεύθερο εμπόριο και προειδοποίησε το Κογκρέσο να μην παρέμβει στις διαπραγματεύσεις μεταξύ Ουάσινγκτον και Οτάβας.

“Δεν υπάρχει καμία πολιτική αναγκαιότητα να κρατήσουμε τον Καναδά στη νέα NAFTA(Βορειοαμερικανική Συμφωνία Ελευθέρων Συναλλαγών). Αν δεν κάνουμε μια δίκαιη συμφωνία για τις ΗΠΑ μετά από δεκαετίες κατάχρησης, ο Καναδάς θα μείνει εκτός” έγραψε ο Αμερικανός πρόεδρος σε μήνυμα του στο Twitter.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα