Αποχώρησε πάλι η ΝΔ από τη Βουλή λόγω…τροπολογιών

Την αποχώρηση της Νέας Δημοκρατίας από τη συζήτηση και την ψήφιση του νομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών, στο οποία έχουν εισαχθεί περί τις 20 (εκπρόθεσμες) τροπολογίες, ανακοίνωσε σχεδόν με την έναρξη της σημερινής διαδικασίας ο βουλευτής της ΝΔ, Γιάννης Κεφαλογιάννης.

Όπως είπε, η κίνηση αυτή αποτελεί έκφραση εντονότατης διαμαρτυρίας για την κυβερνητική επιλογή να χρησιμοποιηθεί και το συγκεκριμένο σχέδιο νόμου ως «όχημα» για να περάσουν πολλές τροπολογίες, εκπρόθεσμες και ακόμα άσχετες ως προς το περιεχόμενό του.

«Σχεδόν ανά δέκα λεπτά η κυβέρνηση κατέθεσε τροπολογίες χθες», τόνισε και προσέθεσε: «Έχουμε καταγγείλει αυτή την κακή νομοθέτηση της κυβέρνησης. Η πρακτική της συνιστά ασέβεια προς την νομοθετική λειτουργία του Κοινοβουλίου. Πρέπει να διαφυλάξουμε το κύρος του Θεσμού».

«Δεν θα κατατεθούν άλλες», ξεκαθάρισε η Κατερίνα Παπανάτσιου, μετά από τις προτροπές του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Γιάννη Κουτσούκου ο οποίος ζητούσε διαβεβαιώσεις προκειμένου να παραμείνει το κόμμα του στη Βουλή. Υπενθυμίζεται ότι χθες τόσο το Ποτάμι όσο και το ΚΚΕ αποχώρησαν από την Ολομέλεια καταγγέλλοντας την πρακτική της κυβέρνησης.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα