Απουσία προσανατολισμού σήμερα στο Χρηματιστήριο Αθηνών

Με την ίδια μορφή του τελευταίου διημέρου κινείται και σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο κινείται ήπια ανοδικά, αλλά χωρίς να έχει παγιωθεί η κατεύθυνση στους περισσότερους τίτλους του ταμπλό.

Χωρίς κατεύθυνση και σήμερα το ΧρηματιστήριοΕιδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,09% στις 818,37 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 2,7 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 2,2 εκατ. τεμάχια. Άνοδο 0,11% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 2.141,69 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει άνοδο 0,39% στις 981,54 μονάδες.

Τεχνικά τώρα, σύμφωνα με τον Απόστολο Μάνθο της Δυναμική, η έντονη πτωτική πορεία της αγοράς από την αρχή του μήνα έχει φέρει “φουρτούνα” στα επενδυτικά χαρτοφυλάκια με το δείκτη FTSE 25 να φτάνει με ένα “exhaust” candlestick βύθισης στην περιοχή στήριξης των 2060 μονάδων μετρώντας έτσι καθοδικά 160 μονάδες ή -7%.

Από εκεί και έπειτα, η επαναφορά του δείκτη άνω της ζώνης των 2.120 με 2.130 μονάδων έχει αναπτερώσει το ηθικό των αγοραστών, αναμένοντας μια ανοδική κίνηση προς την περιοχή των 2.170 με 2.185 μονάδων. Καταστρατήγηση του εν λόγω σεναρίου ανακούφισης μπορεί να γίνει με την επιβεβαιωμένη καθοδική τμήση των 2.120 μονάδων, προσθέτει ο ίδιος.

Αναφορικά με τον τραπεζικό ΔΤΡ, το χάσιμο κατά τη συνεδρίαση της περασμένης Παρασκευής του βραχυχρόνιου ανοδικού στροφέα, που δίεπε τον Τραπεζικό Δείκτη από τις 760 μονάδες έχει προκαλέσει ρήγμα στο ανοδικό momentum οδηγώντας τον σε μια πλάγια κίνηση με βίαιες καθοδικές εξάρσεις. Σημείο κλειδί σε επίπεδο κλεισίματος οι 940 μονάδες.

Όσο παραμένει άνω των 940 μονάδων θα θελήσει να δοκιμάσει εκ νέου της δυνάμεις του πάνω στο όριο των 1000 μονάδων. Καθοδική όμως διάσπαση του εν λόγω σημείου με αύξηση του τζίρου των συναλλαγών θα ξανασπρώξει τον Τραπεζικό Δείκτη προς το επίπεδο των 900 μονάδων, όπου πολύ πιθανό να διαρραγεί πτωτικά, καταλήγει ο κ. Μάνθος.

Στο ταμπλό τώρα, η άνοδος σε Aegean, Εθνική, ΔΕΗ, ΑΔΜΗΕ και Eurobank, η οποία ξεπερνά το 1%, στηρίζει την αγορά, ενώ ήπια ανοδικά κινούνται οι Jumbo, ΕΧΑΕ, ΕΥΔΑΠ, ΟΛΠ, Βιοχαλκο, Grivalia, Ελληνικά Πετρέλαια, Σαράντης, Τιτάν και Λάμδα.

Στον αντίποδα, η Folli Follie υποχωρεί κατά 4,63%, ενώ η Πειραιώς, η οποία ανακοίνωσε χτες αποτελέσματα του α’ 3μηνου, σημειώνει απώλειες 1,23%. Ήπια πτωτικά κινούνται οι Τέρνα Ενεργειακή, ΟΠΑΠ, Motor Oil και Μυτιληναίος. Χωρίς μεταβολή οι ΕΕΕ, Alpha Bank, ΓΕΚ Τέρνα και ΟΤΕ.

 

πηγή  capital.gr

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα