Αποστόλου:Εμπαιγμός των αγροτών οι προτάσεις της Ν.Δ

κατάλογοςΓια προχειρότητα και εμπαιγμό των αγροτών κάνει λόγο ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου, σχολιάζοντας τις προτάσεις της Νέας Δημοκρατίας για το αγροτικό ζήτημα.

Όπως επισημαίνει ο κ. Αποστόλου, «οι περισσότερες από τις προτάσεις της Νέας Δημοκρατίας αφορούν είτε γενικότητες είτε ζητήματα που έχουν ήδη δρομολογηθεί και βρίσκονται μέσα στον κατάλογο των 25 σημείων που παρουσίασε ο Πρωθυπουργός κατά τις συναντήσεις που είχε με τους εκπροσώπους των αγροτών».

Σύμφωνα με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, στο θέμα φορολόγησης του αγροτικού εισοδήματος «η Νέα Δημοκρατία προτείνει τη φορολόγηση από το πρώτο ευρώ με 13%, την ώρα που η κυβέρνηση διαπραγματεύεται σκληρά για τη διασφάλιση ενός αφορολογήτου ορίου τέτοιου που να καλύπτει πάνω από το 85% των Ελλήνων αγροτών».

Το χειρότερο όμως, όπως αναφέρει ο κ. Αποστόλου, είναι η «προχειρότητα» με την οποία αντιμετωπίζει η αξιωματική αντιπολίτευση θέματα που χρήζουν άμεσης θεσμικής προσέγγισης, όπως είναι το εργόσημο. «Ενώ με την ανακοίνωσή της συμφωνεί με τη χρήση του ως μέσο πληρωμής των οικονομικών μεταναστών που απασχολούνται στο χώρο, την ίδια ώρα στελέχη της, όπως ο επικεφαλής των ευρωβουλευτών της Μανώλης Κεφαλογιάννης, αλλά και οι τομεάρχες του κόμματος, Γιώργος Κασαπίδης και Απόστολος Βεσυρόπουλος, κατηγορούν τη κυβέρνηση ότι θεσμοθετεί το εργόσημο για ‘να γίνει διαβατήριο νομιμοποίησης ή προσκλητήριο για τους παράνομους οικονομικούς μετανάστες’», επισημαίνει.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα