Απεργοί της Coca Cola: Ανησυχία για fake news

Οι απεργοί-εργαζόμενοι του εργοστασίου της Coca Cola Τρία Έψιλον Θεσσαλονίκης με ανακοίνωση σχολιάζουν δημοσιεύματα που αφορούν στην ποιότητα των προϊόντων Fanta και Sprite στη Νιγηρία.

Όπως λένε η διακίνηση της είδησης την οποία έχει διαψεύσει, έχοντας τοποθετηθεί επισήμως η εταιρεία, προκαλεί την ανησυχία τους για την πιθανή διαστρέβλωση του αγώνα τους και του βασικού αιτήματός τους για την επαναλειτουργία του εργοστασίου της Θεσσαλονίκης.

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση του σωματείου:

Εμείς οι απεργοί-εργαζόμενοι του εργοστασίου της Coca Cola Τρία Έψιλον Θεσσαλονίκης, έχουμε γίνει το τελευταίο διάστημα, λόγω του απεργιακού αγώνα μας και του συνθήματός του «Ούτε γουλιά Coca Cola μέχρι να επαναλειτουργήσει το εργοστάσιο», αποδέκτες του ενδιαφέροντος και των ερωτημάτων του καταναλωτικού κοινού για συγκεκριμένη είδηση που κυκλοφορεί ευρέως στο Διαδίκτυο και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (social media) και αφορά στην ποιότητα προϊόντων της Coca Cola 3Ε, συγκεκριμένα της Fanta και του Sprite, σε χώρα του εξωτερικού (Νιγηρία), όπου δραστηριοποιείται η εταιρεία.

Ανεξαρτήτως του όποιου λόγου γίνεται δημοσίως αυτή τη στιγμή για αυτή την αμφιλεγόμενη πληροφορία –στην οποία έχει απαντήσει επισήμως η διεύθυνση της εταιρίας Coca Cola 3Ε– και ανεξαρτήτως της συνεχιζόμενης αναπαραγωγή της από τις ιστοσελίδες του Διαδικτύου και τον πολλαπλασιασμό της από τους «λογαριασμούς» των κοινωνικών μέσων δικτύωσης, είμαστε υποχρεωμένοι να εκφράσουμε τη δυσαρέσκειά μας για αυτή την εξέλιξη και την έντονη ανησυχία μας για την πιθανή διαστρέβλωση του αγώνα μας και του βασικού αιτήματός του για την επαναλειτουργία του εργοστασίου της Θεσσαλονίκης.

Ο αγώνας μας τονίζουμε αφορά αποκλειστικά και μόνο στην ανάκληση των παράνομων και άδικων απολύσεων και στην επαναλειτουργία του εργοστασίου. Είμαστε, όμως, υποχρεωμένοι να δηλώσουμε κατηγορηματικά ότι στα πενήντα σχεδόν χρόνια λειτουργίας του εργοστασίου της Θεσσαλονίκης, δεν υπήρξαν ποτέ προβλήματα στην ποιότητα των προϊόντων της εταιρείας!

Στην κατεύθυνση αυτή σημαντική ήταν η συμβολή των εργαζομένων και του Σωματείου μας, εφόσον δίναμε και δίνουμε μεγάλη έμφαση στην υγιεινή των συνθηκών εργασίας διασφαλίζοντας με την παρουσία και τη δράση μας, πέρα από την εύρυθμη λειτουργία του εργοστασίου, την ποιότητα των προϊόντων και την ασφάλεια της υγείας των καταναλωτών. Το θετικό αυτό γεγονός καταγράφηκε με την επανειλημμένη βράβευση του εργοστασίου της Θεσσαλονίκης, ως πρώτου μεταξύ των δεκάδων της Coca Cola Τρία Έψιλον σε όλη την Ευρώπη, για την αρτιότητα των συνθηκών παραγωγής, της υψηλής παραγωγικότητας και της ποιότητας των προϊόντων του.

Δυστυχώς, τα στελέχη της Coca Cola 3E στην προσπάθειά τους να αιτιολογήσουν την παράνομη, εθνικά και ηθικά απαράδεκτη, απόφασή τους για αναστολή της λειτουργίας του εργοστασίου, δε δίστασαν -στα έγγραφά τους προς την ελληνική δικαιοσύνη για το νόμιμο ή όχι αυτής της απόφασης τους – να υποβαθμίσουν ακόμη και την πολυετή οικονομική συμβολή του στον νευραλγικό χώρο της Μακεδονίας και της Θράκης.

Με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους συλλογικούς φορείς (συνδικάτα, τοπική αυτοδιοίκηση, ενώσεις φοιτητών, πολιτιστικούς συλλόγους κ.α.), τις χιλιάδες των πολιτών και των καταναλωτών που στηρίζουν και υποστηρίζουν το δίκαιο αγώνα μας, συμμετέχοντας στο μποϊκοτάζ των προϊόντων της Coca Cola Τρία Έψιλον, κρίναμε αναγκαία αυτή την αποσαφήνιση του περιεχομένου και των στόχων του απεργιακού κινήματος μας, το οποίο συνοψίζεται στο γνωστό και σαφέστατο σύνθημα «Ούτε γουλιά Coca Cola μέχρι να επαναλειτουργήσει το εργοστάσιο». Κάθε άλλη συσχέτιση με τυχαία γεγονότα, δημοσιεύματα και αναρτήσεις στο Διαδίκτυο και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, που αντιστρατεύεται και υποσκάπτει στην πράξη αυτό το αίτημα μας βρίσκεται εκτός του πλαισίου του αγώνα μας.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα