Απειλές δέχεται διευθύντρια σχολείου που τάσσεται υπέρ των προσφυγόπουλων

Η διευθύντρια του 26ου δημοτικού σχολείου της Λάρισας, Κατερίνα Σταγιάννη, προχώρησε σε κατάθεση στοιχείων για όσα συμβαίνουν στο σχολείο της, αλλά και για τις δημόσιες καταγγελίες της που σχετίζονται με φαινόμενα ρατσιστικής ρητορικής και απειλών που έχει δεχτεί λόγω της στάσης της στο θέμα της άφιξης των προσφυγόπουλων
Εκτός ελέγχου φαίνεται πως βρίσκεται η κατάσταση στο 26ο δημοτικό σχολείο της Λάρισας, στο οποίο ομάδα γονέων αρνούνται να δεχθούν τα προσφυγόπουλα. Τις τελευταίες ώρες τα γεγονότα έχουν πάρει νέα τροπή, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, βρίσκεται σε εξέλιξη ένα νέο πογκρόμ ρατσιστικής ρητορικής, απέναντι σε όποιον τάσσεται υπέρ των προσφυγόπουλων, αλλά κυρίως κατά της διευθύντριας του σχολείου Κατερίνας Σταγιάννη.

Σημειώνεται πως οι απειλές αυτές, αλλά και άλλες ύβρεις ρατσιστικού και ξενοφοβικού περιεχομένου, καταγράφονται δημόσια ακόμα και στην επίσημη σελίδα με την επωνυμία του συλλόγου γονέων του 26ου δημοτικού σχολείου Λάρισας στο Facebook, από μεγάλο αριθμό χρηστών.

Στην Αστυνομική Διεύθυνση Λάρισας κατέθεσε η διευθύντρια του σχολείου μετά από κλήση από την αστυνομική διεύθυνση Λάρισας που δέχτηκε την Τρίτη, σύμφωνα με πληροφορίες, ώστε να καταθέσει για όσα συμβαίνουν στο σχολείο της, αλλά και για τις δημόσιες καταγγελίες της που σχετίζονται με τα φαινόμενα ρατσιστικής ρητορικής και απειλών εναντίον της στο διαδίκτυο.
Η ένταση της ρατσιστικής ρητορικής εναντίον της Κ. Σταγιάννη πήρε μεγάλες διαστάσεις και οδήγησε την αστυνομία να παρέμβει, μετά την επίσημη καταγγελία της ίδιας της διευθύντριας, που έστειλε στα ΜΜΕ και στην οποία ανέφερε, μεταξύ άλλων, πως βρίσκεται σε λειτουργία η ιστοσελίδα με την επωνυμία του συλλόγου γονέων, όπου αναρτώνται, μεταξύ άλλων, και βίντεο ρατσιστικού περιεχομένου αγνώστου προελεύσεως.
Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα