Απίστευτο: Ο Κ.Μητσοτάκης ζήτησε από τους Γερμανούς την εφαρμογή της περικοπής συντάξεων!

Αποκαλύψεις που φανερώνουν πως η τακτική που ακολούθησαν Κυριάκος Μητσοτάκης και Κωστής Χατζηδάκης κατά την επίσκεψη του Πιερ Μοσκοβισί στην Ελλάδα, μόνο τυχαία δεν ήταν, φέρνει στο φως η «Εφημερίδα των Συντακτών», με αφορμή την επίσκεψη του αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας σε Γερμανία και Βέλγιο.

Το αίτημα «εφαρμόστε την περικοπή συντάξεων» που έθεσε ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας στον Ευρωπαίο Επίτροπο, αλλά και οι υποδείξεις του Κυριάκου Μητσοτάκη περί πιο προσεκτικών δηλώσεων, ήταν απλά το «κερασάκι» στην αντεθνική τούρτα που «κερνάει» η Νέα Δημοκρατία στο εξωτερικό.

Στον αγώνα που δίνει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να δυσφημίσει τις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης, γράφτηκε ένα ακόμα επεισόδιο, αφού όπως αποκαλύπτει η «Εφ.Συν.», στις συναντήσεις που είχε σε Βρυξέλλες και Βερολίνο με τη γερμανίδα καγκελάριο και τον υπουργό Οικονομικών, ο Κυριάκος Μητσοτάκης φέρεται να ζήτησε την απαρέγκλιτη εφαρμογή των μέτρων για τη μείωση συντάξεων και αφορολόγητου.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές από το Βερολίνο, τις οποίες επικαλείται η εφημερίδα, στην κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Όλαφ Σολτς, ο πρόεδρος της ΝΔ τον προέτρεψε να μη διανοηθεί να «χαριστεί» στην ελληνική κυβέρνηση ή να κάνει τα «στραβά μάτια» για τη μη υλοποίηση των περικοπών αυτών.

Φέρεται, δε, να τον προειδοποίησε να μην «υποκύψει», διότι θα τον εκθέσει τόσο στην ομογάλακτή του, καγκελάριο Μέρκελ, όσο και δημόσια.

Η κατ’ ιδίαν συνάντηση με Μέρκελ

Όπως μετέφεραν οι ίδιες πηγές στην «Εφ.Συν.», ο αρχηγός της ΝΔ, στο περιθώριο της συνόδου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, την περασμένη Πέμπτη, στις Βρυξέλλες, είχε, κατόπιν αιήματός του, συνομιλία με την κ. Μέρκελ. Κατά τη διάρκεια του σύντομου τετ α τετ, σε παρόμοιο πνεύμα, ο κ. Μητσοτάκης της μετέφερε την ανησυχία του από πληροφορίες και δημοσιεύματα που έχουν δει το φως της δημοσιότητας και τα οποία αναφέρονται σε «συναλλαγή και εξυπηρετήσεις της γερμανικής κυβέρνησης προς την κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα».

Απαντώντας, η Άγκελα Μέρκελ φέρεται να τόνισε ενοχλημένη ότι η ίδια δεν συναλλάσσεται με κανέναν και η σχέση που διατηρεί με τον έλληνα πρωθυπουργό και την κυβέρνησή του είναι σχέση αρχών και εντιμότητα ενώ συμπλήρωσε δε ότι το ζήτημα που καίει τον επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν την αφορά, αφού για αυτό θα αποφασίσουν οι θεσμοί.

«Μετά από τα παραπάνω τίθεται εύλογα το ερώτημα αν στη Ν.Δ εξακολουθούν να υποστηρίζουν ότι στις επαφές τους στο εξωτερικό φορούν τη φανέλα της Εθνικής Ελλάδας» επισημαίνει το ρεπορτάζ της εφημερίδας.

 

Πηγή: Εφημερίδα των Συντακτών

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα