Αντίποινα Πούτιν στη Βρετανία: Διώχνει 23 διπλωμάτες από τη Ρωσία

Το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι  εκδιώκει «ως ανεπιθύμητα πρόσωπα» 23 Βρετανούς διπλωμάτες, σε αντίποινα για την απόφαση της Βρετανής πρωθυπουργού Τερέζα Μέι να εκδιώξει 23 Ρώσους διπλωμάτες, ως απάντηση στην επίθεση με νευροπαραλυτικό αέριο στον πρώην Ρώσο πράκτορα, Σεργκέι Σκριπάλ και την κόρη του, επί βρετανικού εδάφους.

Επίσης, ανακοινώθηκε ότι θα κλείσει το Βρετανικό Συμβούλιο στη Ρωσία καθώς και ότι ανακαλείται η συμφωνία για τα εγκαίνια γενικού προξενείου της Βρετανίας.

Νωρίτερα όπως έγινε γνωστό από το πρακτορείο ειδήσεων TASS και άλλα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων, ο Βρετανός πρεσβευτής στην Μόσχα Λόρι Μπρίστοου εκλήθη  να παρουσιαστεί σήμερα στο ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών για δεύτερη φορά αυτήν την εβδομάδα.

Ο Βρετανός πρεσβευτής είχε κληθεί και την περασμένη Τρίτη να παρουσιαστεί στο ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών στο πλαίσιο της κρίσης που ξέσπασε μετά την δηλητηρίαση του Σκριπάλ και της κόρης του.

Στο μεταξύ, ερωτηθείς από δημοσιογράφο της Reuters στην πρωτεύουσα του Καζακστάν, αν η Μόσχα θα απελάσει βρετανούς διπλωμάτες, ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ χαμογέλασε και είπε την Παρασκευή: «Φυσικά θα το κάνουμε».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα