Αντίδραση της Τουρκίας για τις δηλώσεις  Τσίπρα περί επιθετικότητας

Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών εξαπέλυσε επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα, με αφορμή σχόλιο του πρωθυπουργού για την Τουρκία, κατά τη διάρκεια παρέμβασής του στο πάνελ «Σταθεροποιώντας τη Μεσόγειο» στο Νταβός.

Συγκεκριμένα, ο κ. Τσίπρας επεσήμανε ότι ανέλαβε τη διακυβέρνηση σε μια πολύ δύσκολη περίοδο για την Ελλάδα, με την οικονομική κρίση, την προσφυγική κρίση, σε μια πολύ αποσταθεροποιημένη και εύθραυστη ευρύτερη περιοχή, με έναν επιθετικό και καμιά φορά απρόβλεπτο γείτονα, με επιθετική στρατιωτική δραστηριότητα στο Αιγαίο, με υπερπτήσεις, με ανοικτά προβλήματα και ανοικτά ζητήματα όπως το Κυπριακό.

Αυτό το σχόλιο προκάλεσε την αντίδραση του τουρκικού ΥΠΕΞ, το οποίο κάλεσε τον πρωθυπουργό να αναζητήσει απτό παράδειγμα επιθετικότητας στο υπουργικό του συμβούλιο.

«Δεν είναι δυνατόν να αποδεχθούμε τη δήλωση του έλληνα πρωθυπουργού εναντίον της Τουρκίας, χθες στο Νταβός. Πιστεύουμε ότι ο κ. Τσίπρας θα έπρεπε μάλλον να κοιτάξει στο δικό του υπουργικό συμβούλιο για απτό παράδειγμα “επιθετικότητας”. Όλοι γνωρίζουν ότι ορισμένοι από τους συναδέλφους του ταιριάζουν τέλεια με αυτόν τον ορισμό», τόνισε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος Τύπου του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα