Ανοδική τάση στο Χρηματιστήριο Αθηνών

 

Ήπια ανοδικά κινείται σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών, χωρίς όμως να βρει την ανοδική δυναμική που θα το οδηγήσει στο να διακόψει έναν “κύκλο” που ήδη μετρά εννέα σερί πτωτικές συνεδριάσεις.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,56% στις 790,14 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 3,77 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 2,1 εκατ. τεμάχια. Άνοδο 0,56% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 2.027,85 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει άνοδο 0,33% στις 791,57 μονάδες.

Αρκετοί αναλυτές σήμερα αναμένουν ότι τελικά θα υπάρξει η ανοδική αντίδραση, την οποία μάλιστα “είδαν” και στην ενδοσυνεδριακή ανάκαμψη της Παρασκευής. Η προσέγγιση υποτιμητικών ζωνών διαπραγμάτευσης δημιουργεί πλέον καλύτερες προϋποθέσεις μιας αντίδρασης, εντούτοις η δυναμική μπορεί να λείψει, καθώς οι αγορές εισέρχονται στον παραδοσιακά χαμηλό τζίρο της Πασχαλινής περιόδου (1/4 Πάσχα Καθολικών).

Ως θετικό σημάδι κρίνει το ενδοσυνεδριακό γύρισμα του Γενικού Δείκτη πάνω από τις 780 μονάδες στη συνεδρίαση της Παρασκευής και ο Ν. Καυκάς της Merit, αλλά όπως επισημαίνει η βραχυπρόθεσμη τάση θα επιβληθεί απ’ έξω, ενώ οι επόμενες ημέρες είναι αρκετά κρίσιμες.

Σύμφωνα με τον ίδιο το “stock picking” προσφέρεται να ξεκινήσει εφόσον δοκιμαστεί η μεσοπρόθεσμη ανοδική γραμμή τάσης που εντοπίζεται στην περιοχή των 760 μονάδων και διαγράφει το ανοδικό κανάλι που ξεκίνησε τον Φεβρουάριο του 2016.

Το ενδιαφέρον στρέφεται και στις δημοσιεύσεις εταιρικών αποτελεσμάτων με αυτά της ΕΧΑΕ να δημοσιεύονται μετά το κλείσιμο, ενώ αύριο δημοσιεύει ο ΟΠΑΠ και η Σαράντης. Την Τετάρτη (28/03) παρατηρείται… συνωστισμός ανακοινώσεων με τον όμιλο Μυτιληναίου να ανοίγει την αυλαία το πρωί πριν την έναρξη της συνεδρίασης ενώ το απόγευμα ακολουθούν, Τιτάν, Εθνική Τράπεζα, Τράπεζα Πειραιώς, Lamda Development και Νηρέας με τις σχετικές τηλεδιασκέψεις να αναμένονται να διαρκέσουν ως αργά το βράδυ.

Τεχνικά τώρα, το επίπεδο των 800 μονάδων γίνεται πλέον σημαντική αντίσταση, με τη ζώνη των 777 μονάδων να είναι και το 61% της όλης ανοδική κίνησης και στήριξη. Στον FTSE 25 η αντίσταση εντοπίζεται στις 2.076 και 2.100 μονάδες, ενώ οι 1.992 μονάδες είναι κοντινή στήριξη και οι 1.937 η επόμενη.

Στο ταμπλό τώρα, ξεχωρίζει το +3,33% της Λάμδα, ενώ άνω του 1% είναι τα κέρδη σε ΔΕΗ, Πειραιώς, ΟΤΕ, ΓΕΚ Τέρνα, Folli Follie, Μυτιληναίο, Alpha Bank, ΟΠΑΠ και Εθνική. Ήπια ανοδικά κινούνται οι ΕΧΑΕ, Motor Oil, ΟΛΠ, ΕΕΕ, Τιτάν και Ελληνικά Πετρέλαια.

Στον αντίποδα, Σαράντης και Eurobank σημειώνουν απώλειες 2,41% και 2,13% αντίστοιχα, ενώ μικρές είναι οι απώλειες σε ΕΥΔΑΠ, Aegean, Βιοχαλκο, Grivalia και Jumbo, με την τελευταία να διαπραγματεύεται από σήμερα χωρίς το δικαίωμα στο καθαρό μέρισμα ύψους 0,14690 ευρώ ανά μετοχή.

 

πηγή   capital.gr

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα