Ανοδική τάση στις ασιατικές αγορές

Με θετικό πρόσημο κινούνται τα περισσότερα ασιατικά χρηματιστήρια την Πέμπτη καθώς οι επενδυτές συνεχίζουν να παρακολουθούν τις διακυμάνσεις των τιμών του πετρελαίου μετά την κατρακύλα της περασμένης Τρίτης.

Οι τιμές του πετρελαίου κατάφεραν χθες να ανακτήσουν ένα μέρος από το χαμένο έδαφος μετά την βουτιά της Τρίτης σε ποσοστό 7%. Το πετρέλαιο συνεχίζει ανοδικά και σήμερα, με το Brent να σημειώνει άνοδο 0,5% στα 66,43 δολ. το βαρέλι δίνοντας ώθηση στον κλάδο της ενέργειας.

Ο ιαπωνικός Nikkei σημειώνει πτώση 0,20% στις 21,803,62 μονάδες, με την Panasonic να διολισθαίνει σε νέα χαμηλά δύο ετών με πτώση 1,1%. Η Mitsubishi UFJ Financial σημειώνει βουτιά 3,1%, ενώ η SoftBank υποχωρεί σε ποσοστό 2,70%. Ράλι 3,5% σημειώνει ο τίτλος της Toshiba σε υψηλά δύο ετών μετά την ανακοίνωση της εταιρείας ότι θα προχωρήσει σε νέες επαναγορές μετοχών.

Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng σημειώνει άνοδο 1,2% αντλώντας ώθηση από το ράλι της Tencent η οποία κερδίζει 4,6% στον απόηχο της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων της. Η πετρελαϊκή Cnooc σημειώνει άλμα 1,7% καθώς οι τιμές του πετρελαίου ανέκαμψαν μετά την κατρακύλα της Τρίτης.

Σε ανοδικό έδαφος κινούνται τα κινεζικά χρηματιστήρια εν μέσω προσδοκιών για νέες κυβερνητικές παρεμβάσεις με στόχο την στήριξη της οικονομίας. Ο δείκτης Shanghai Composite σημειώνει άνοδο 1,1%, ενώ ο Shenzhen Composite κερδίζει 0,4%.

Στην Αυστραλία ο δείκτης ASX 200 σημειώνει μικρά κέρδη 0,1%, ενώ ο NZX-50 της Νέας Ζηλανδίας κατέγραψε οριακές απώλειες. Ο Kospi της Νότιας Κορέα κερδίζει 0,4%, ενώ οι δείκτες σε Σιγκαπούρη και Ταιβάν ενισχύονται 0,3% και 0,4% αντίστοιχα.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα