Ανοδικές τάσεις στις ασιατικές αγορές

Σε ανοδικό έδαφος κινούνται τα ασιατικά χρηματιστήρια την Παρασκευή μετά το θετικό κλείσιμο των δεικτών χθες στη Wall Street μετά από ένα νέο μπαράζ αποτελεσμάτων σε Ευρώπη και ΗΠΑ.

Την επενδυτική προσοχή συνεχίζουν παράλληλα να μονοπωλούν οι εμπορικές διαπραγματεύσεις ΗΠΑ-Κίνας εν μέσω προσδοκιών για μια θετική εξέλιξη που θα ανοίγει τον δρόμο για την επίτευξη ενός συμβιβασμού.

Μια κινεζική αντιπροσωπεία στην οποία θα συμμετέχουν και υφυπουργοί της κυβέρνησης θα φτάσει στην Ουάσινγκτον τη Δευτέρα για την προετοιμασία των συνομιλιών με επικεφαλής τον αντιπρόεδρο Liu He στο τέλος του μήνα, μεταδίδει το Bloomberg επικαλούμενο άτομα με γνώση του θέματος.

Ο υφυπουργός Εμπορίου Wang Shouwen και ο υφυπουργός Οικονομικών Liao Min θα φτάσουν στις ΗΠΑ στις 28 Ιανουαρίου, σύμφωνα με το πρακτορείο. Στις συνομιλίες αναμένεται να συμμετάσχει και ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας της Κίνας Yi Gang.

Στο ταμπλό ο ιαπωνικός Nikkei σημειώνει άνοδο 1% στις 20.773,56 μονάδες.

Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng ενισχύεται σε ποσοστό 1,4%, ενώ στην ηπειρωτική Κίνα ο Shanghai Composite σημειώνει άνοδο 0,5%.

Στην Αυστραλία ο δείκτης S&P/ASX 200 ενισχύεται σε ποσοστό 0,7%, ενώ ο Kospi της Νότιας Κορέας κερδίζει 1,5%.

Ισχυρά κέρδη σημειώνει ο τεχνολογικός κλάδος με τις Samsung και SK Hynix να σημειώνουν άλμα 4% και 5,8% αντίστοιχα στη Σεούλ και την Taiwan Semiconductor σημειώνει άνοδο 1,6%. Τα κέρδη ακολουθούν τα ισχυρά εταιρικά αποτελέσματα που ανακοίνωσαν τις προηγούμενες ημέρες μεγάλες εταιρείες επεξεργαστών και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα