Ανοδικές οι τάσεις στις ασιατικές αγορές

Ανοδικά κινήθηκαν οι ασιατικές αγορές, παίρνοντας τη “σκυτάλη” από τη Wall Street η οποία με τα χθεσινά ισχυρά κέρδη που κατέγραψε κατάφερε να “σπάσει” το πενθήμερο καθοδικό σερί.
Η επενδυτική ψυχολογία φαίνεται πως τονώνεται και από την αυξανόμενη αισιοδοξία σχετικά με το Brexit ενόψει της σημερινής ψηφοφορίας στο βρετανικό κοινοβούλιο μετά την χθεσινή συμφωνία της τελευταίας στιγμής με την Ευρωπαϊκή Ένωση επί “νομικά δεσμευτικών αλλαγών” στην συμφωνία αποχώρησης.
Στο ταμπλό, ο ιαπωνικός Nikkei κέρδισε 1,79%, στο Χονγκ Κονγκ ο Hang Seng ενισχύεται κατά 1,43% ενώ στην ηπειρωτική Κίνα ο Shanghai Composite ολοκλήρωσε τις συναλλαγές 1,10% υψηλότερα και ο Shenzhen Composite με κέρδη 1.68% . Στη Νότια Κορέα ο Kospi κατέγραψε άνοδο 0,89%, ενώ στην Αυστραλία ο S&P/ASX200 σημείωσε οριακά κέρδη της τάξης του 0,09%.
Μεμονωμένα, μεταξύ των κερδισμένων ξεχωρίζουν η μετοχή της Hitachi με άλμα 4,08% στο Τόκιο, της Nintendo (3.43%) της Sony (2.55%) και της Fast Retailing (2,86%). Στο Χονγκ Κονγκ, τα μεγαλύτερα η ασφαλιστική AIA σημείωσε άνοδο 1,37%, στην Κορέα η Samsung ενισχύθηκε κατά 2,29%, ενώ στην Αυστραλία, ενισχυμένες ήταν οι μετοχές του ενεργειακού κλάδου, όπως η Santos (1,91%) και η Beach Energy (3%).

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα