Ανακάμπτουν οι ευρωπαϊκές αγορές

Προσπάθεια ανάκαμψης από τις χθεσινές απώλειες επιχειρείται σήμερα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τους περισσότερους δείκτες να κινούνται ήπια ανοδικά, ενώ το βλέμμα των επενδυτών στρέφεται στη σειρά εταιρικών αποτελεσμάτων και μακροοικονομικών μεγεθών που θα δουν σήμερα το φως της δημοσιότητας.

Ειδικότερα, αργότερα κατά την διάρκεια της ημέρας αναμένονται τα στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις στη Μεγάλη Βρετανία και τον δομικό πληθωρισμό στην ευρωζώνη.

Στο μέτωπο των επιχειρήσεων στοε επενδυτικό μικροσκόπιο θα βρεθούν οι Sodexo, Vivendi, British Land, Royal Mail και 3i Group.

Ειδικότερα, ο πανευρωπαϊκός European Stoxx 600 ενισχύεται κατά 0,37%, ενώ ο Euro Stroxx 50 σημειώνει μικρά κέρδη 0,34%.

Στους επιμέρους δείκτες, ο γερμανικός Dax ενισχύεται 0,47%, ο γαλλικός CAC σημειώνει κέρδη 0,41% και ο βρετανικός FTSE 100 κερδίζει 0,05%.

Στην περιφέρεια ο ισπανικός IBEX ενισχύεται κατά 0,51%, ο πορτογαλικός PSI 20 σημειώνει κέρδη 0,22%, ενώ αντίθετα ο ιταλικός FTSE MIB χάνει οριακά 0,05%.

Υπενθυμίζεται ότι χθες οι διεθνείς αγορές “λύγισαν” από τις πετρελαϊκές πιέσεις, με την bull market του αμερικανικού χρηματιστηρίου να εμφανίζει τα πρώτα σημάδια κόπωσης, καθώς η Wall Street τερμάτισε σε αρνητικό έδαφος για δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση. Με απώλειες έκλεισε χθες και η Ευρώπη μετά τα στοιχεία που έδειξαν απροσδόκητη άνοδο των αποθεμάτων αργού στις ΗΠΑ την προηγούμενη εβδομάδα.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα