Αλ. Φλαμπουράρης: Δεν χρειάζεται να ανακεφαλαιοποιηθούν οι τράπεζες

Ουδεμία ανάγκη ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών δεν προκύπτει με βάση τα σημερινά, ούτε απαιτείται περικοπή των συντάξεων, υποστηρίζει ο υπουργός Επικρατείας, ο οποίος ανέλαβε πρόσφατα την αρμοδιότητα εποπτείας των τραπεζών, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Έθνος της Κυριακής».

Σύμφωνα με τον υπουργό, τα χρηματοπιστωτικά μας ιδρύματα «έχουν περάσει πρόσφατα με επιτυχία τις δοκιμασίες αντοχής καίτοι το θέμα των κόκκινων δανείων δεν είναι αμελητέο και χρήζει αντιμετώπισης. Είμαι σίγουρος ότι με τις κατάλληλες διορθωτικές κινήσεις, τις οποίες επεξεργαζόμαστε, θα βελτιωθούν τα μεγέθη που θα ισχυροποιήσουν περαιτέρω τη θέση των τραπεζών».

Υποστηρίζει ότι από όλους τους δείκτες της οικονομίας προκύπτει ότι δεν απαιτείται πλέον περικοπή των συντάξεων, και αναφέρει ότι τις επόμενες εβδομάδες η κυβέρνηση θα φέρει στη Βουλή προς νομοθέτηση τα μέτρα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός από το βήμα της 83ης Δ.Ε.Θ.

Ο κ. Φλαμπουράρης επίσης αναγγέλλει ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει να παραχωρήσει αυξημένο επίδομα θέρμανσης για τα αδύναμα οικονομικά στρώματα.

Σε ερώτηση για την πορεία της κυβερνητικής συνεργασίας με τους ΑΝ.ΕΛ. υπογραμμίζει ότι παραμένει έντιμη και πως η Συμφωνία των Πρεσπών, που αποτελεί το πεδίο δοκιμασίας, «είναι τόσο φανερά επωφελής και σύμφωνη με τη λογική, που απονομιμοποιεί φανατικές αναγνώσεις».

Τέλος, σχολιάζει την παραίτηση του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά, με στίχους από το ποίημα «Η πόλις» του Καβάφη: «Καινούργιους τόπους δεν θα βρεις, δεν θάβρεις άλλες θάλασσες», προσθέτοντας ότι τον εκτιμά πάρα πολύ, αλλά δεν περίμενε ότι θα αντιδρούσε με αυτό τον τρόπο.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα