Αεροπορικές επιδρομές του διεθνούς συνασπισμού στην ανατολική Συρία

Αεροπορικές επιδρομές, εξαπέλυσαν σήμερα πολεμικά αεροσκάφη του διεθνούς συνασπισμού δυνάμεων για να εμποδίσουν μια οχηματοπομπή με επιβάτες τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους και οικογένειές τους από το να φθάσουν στο προπύργιό τους στην ανατολική Συρία, δήλωσε ένας εκπρόσωπος του συνασπισμού.

Οι τζιχαντιστές ξεκίνησαν την Δευτέρα να αποχωρούν με λεωφορεία από την μεθοριακή ζώνη Λιβάνου-Συρίας έπειτα από μια συμφωνία εκεχειρίας που προβλέπει την αποχώρηση τους και τη μετάβασή τους στο προπύργιό τους στην Ντέιρ Εζόρ, στην ανατολική Συρία και στα σύνορα με το Ιράκ.

Οι αεροπορικές επιδρομές του συνασπισμού πραγματοποιήθηκαν στην ανατολική Συρία δήλωσε ο εκπρόσωπος του συνασπισμού, ο συνταγματάρχης Ράιαν Ντίλον, χωρίς να αναφέρει το ακριβές γεωγραφικό σημείο του βομβαρδισμού.

“Ανοίξαμε έναν κρατήρα στο δρόμο και καταστρέψαμε μια μικρή γέφυρα για να εμποδίσουμε αυτή την οχηματοπομπή να μετακινηθεί περαιτέρω ανατολικά”, τόνισε ο Ντίλον σε τηλεφωνική επικοινωνία με το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.

“Δεν είμαστε δεσμευμένοι από αυτές τις συμφωνίες”, υπογράμμισε, σε μια προφανή αναφορά στην συμφωνία κατάπαυση του πυρός. “Σαφώς και είναι μαχητές και μετακινούνται σε άλλη τοποθεσία για να πολεμήσουν εκ νέου”.

“Σύμφωνα με το δίκαιο των ενόπλων συγκρούσεων. . . θα τους βομβαρδίζουμε αν είμαστε σε θέση να το κάνουμε”, είπε χαρακτηριστικά ο Ντίλον, προσθέτοντας πως άμεσα αεροπορικά πλήγματα με στόχο την οχηματοπομπή θα πραγματοποιηθούν μόνο αν καταστεί εφικτός ο διαχωρισμός τζιχαντιστών και αμάχων.

Με βάση την συμφωνία, οι τζιχαντιστές παρέδωσαν τον θύλακά τους στα σύνορα Λιβάνου και Συρίας και αποχώρησαν για την ανατολική Συρία.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα