Αδ. Γεωργιάδης: Τέτοια απαξίωση από Σκουρλέτη και ΣΥΡΙΖΑ στον Καμμένο;

«Ή λέτε ψέματα και θα κάνετε εκλογές νωρίτερα, ή θα παραπέμψετε στις καλένδες τους απόδημους». Αυτό τόνισε ο Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στη Βουλή για την τροπολογία με την οποία σπάει η Β’ Αθήνας αλλά και την ψήφο των απόδημων Ελλήνων. Το λογικό είναι να πάρετε πίσω την τροπολογία και όταν θα έρθει η πρόταση για τους Έλληνες του εξωτερικού, έρχεστε και μαζί με τη ΝΔ, πιάνουμε τις 200 ψήφους», υπογράμμισε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, υπενθυμίζοντας ότι η κυβέρνηση «διαρρηγνύει τα ιμάτια της πως αποκλείεται εντός πενταμήνου να γίνουν εκλογές». Εκτός αν φυσικά όπως είπε λέει ψέματα και θα γίνουν πολύ νωρίτερα, ή έχει σχέδιο να μην έρθει ποτέ στη Βουλή η ψήφος των απόδημων.

Αναφορικά με τον Κλεισθένη και την απλή αναλογική εκτίμησε ότι πλέον οι δήμαρχοι αφενός δεν «θα υπογράφουν ούτε φωτοτυπία για να μην βρεθούν στα δικαστήρια» και αφετέρου θα κάνουν «μόνο νταραβέρια» για να εγκρίνουν μια απόφαση.

Ειδική μνεία έκανε στο γεγονός ότι ο υπουργός Εθνικής Άμυνας ζήτησε να τοποθετηθεί πλαφόν 3%, μετά τη συνάντηση με τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ, Γ. Πατούλη. «Έχω μείνει έκπληκτος με τη συγκυβέρνηση που έχετε», είπε αρχικά στηλιτεύοντας ότι για μια ακόμη φορά ο συγκυβερνήτης διαφωνεί με νομοσχέδιο της κυβέρνησης. Μάλιστα, είπε ότι το πιο λογικό θα ήταν ο Π. Σκουρλέτης να εξηγήσει γιατί απορρίπτει την πρόταση Καμμένου, όμως δεν το έχει κάνει. «Τέτοια απαξίωση στον Σκουρλέτη και τον ΣΥΡΙΖΑ τόσο γραμμένο τον έχετε;» αναρωτήθηκε σχετικά και προσέθεσε: «Τότε, τον συγκυβερνήτη τι τον θέλετε, γιατί τον εξευτελίζεται, βρείτε κανένα άλλο αν έχετε».

Να σημειωθεί, επίσης, ότι χαρακτήρισε αδιανόητη τη χθεσινή επίθεση Σκουρλέτη στον πρόεδρο της ΚΕΔΕ, Γ. Πατούλη και αναρωτήθηκε αν «για τα χρήματα που έχει ξοδέψει η Ρ. Δούρου ο ΣΥΡΙΖΑ λέει τα ίδια». «Κάνατε χυδαία επίθεση γιατί στήλωσε το ανάστημά του», υπογράμμισε.

Απαντώντας ο Π. Σκουρλέτης κατηγόρησε τη ΝΔ επειδή συνδέει και πάλι την κατάτμηση της Β Αθηνών με την ψήφο των Ελλήνων. «Υιοθετείτε το ωραίο παιχνίδι, το κρυφτούλι. Ξαναφέρνετε εκ του ασφαλούς την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού. Είναι κρυφτούλι διότι όντως η Βουλή θα τοποθετηθεί και θα αγγίξει το θέμα αυτό. Χρησιμοποιείτε τα δύο θέματα για να υπεκφύγετε. Δικαίωμά σας, αλλά θα υπάρξει και η ανάλογη κριτική. Όχι εδώ μέσα αλλά από τους ψηφοφόρους», επισήμανε ο υπουργός Εσωτερικών.

liberal.gr

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα