Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, αρμόδιος επίτροπος, απειλεί με κυρώσεις, τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης που δε συμμορφώνονται με τους κανόνες για τη διαχείριση και αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης.
Μιλώντας από τη Βαρσοβία, ο Ευρωπαίος επίτροπος προειδοποίησε τα κράτη που δεν υλοποιούν τη συμφωνία για τη φιλοξενία των προσφύγων και δεν επωμίζονται το βάρος που τους αναλογεί, με την πίεση στην Ελλάδα και την Ιταλία να παραμένει μεγάλη.
Σημειώνεται πως το μήνυμα του Αβραμόπουλου είχε αποδέκτη και την ίδια την Πολώνια, από όπου και το έστειλε, καθώς η χώρα δεν έχει λάβει κανέναν από τους περίπου 6.200 μετανάστες που της αναλογούν.
«Είναι σημαντικό για τις κυβερνήσεις να καταλάβουν ότι πρέπει να είναι μέρος αυτής της συμφωνίας», δήλωσε ο επίτροπος, τονίζοντας πως «αν κάποιες δε συμμορφωθούν, τότε η Κομισιόν έχει τη δύναμη και τα εργαλεία να τις μεταπείσει».
Σχετικά Νέα
ΠΑΣΟΚ για ΒΟΑΚ: “Ο κ. Μητσοτάκης και άργησε και ξέχασε”
“Ο Πρωθυπουργός πανηγύρισε σήμερα τη σύμβαση κατασκευής του ΒΟΑΚ. Ο ίδιος τον Μάιο του.
Σ. Ζαχαράκη: Αναστολή φοιτητικής ιδιότητας για 24 μήνες για πράξεις βίας στα Πανεπιστήμια
Τις παρεμβάσεις της κυβέρνησης, για την αντιμετώπιση των φαινομένων βίας και ανομίας στα δημόσια Πανεπιστήμια παρουσίασε,.
Χρ. Δήμας: Το Φράγμα Πλακιώτισσας μπορεί να αυξήσει έως και 70% την αγροτική παραγωγή στη Μεσαρά
Εξασφαλίστηκε η χρηματοδότηση για τη δημοπράτηση των δικτύων άρδευσης από το Φράγμα της Πλακιώτισσας.
Δ. Παπαστεργίου: Ο προσωπικός αριθμός θα βάλει τέλος στην ταλαιπωρία των πολιτών
Ο προσωπικός αριθμός είναι καθαρά ένα ζήτημα πληροφορικής προκειμένου να καταφέρουμε να συνενώσουμε και.