Αίρεται η ασυλία του Νίκολα Γκρουέφσκι

«Ναι» στην άρση ασυλίας του Νίκολα Γκρουέφσκι είπε η ειδική επιτροπή της Βουλής της ΠΓΔΜ, προκειμένου ο πρώην πρωθυπουργός της χώρας να εκτίσει την ποινή φυλάκισης δύο ετών για υπόθεση διαφθοράς.

Αναλυτικότερα, η άρση της ασυλίας ψηφίστηκε από πέντε μέλη της εννεαμελούς επιτροπής, ενώ οι βουλευτές του VMRO-DMPNE αποχώρησαν κάνοντας λόγο για πολιτική δίωξη. Μάλιστα, ο Γκρουέφσκι δεν παρακολούθησε τη συνεδρίαση.

Με την εξέλιξη αυτή, η υπόθεση περνάει στην Ολομέλεια, όπου τα 2/3 ή 80 βουλευτές καλούνται να ψηφίσουν υπέρ της άρσης της ασυλίας.

«Είναι υποθέσεις με πολιτικά κίνητρα και αποφάσεις εναντίον πολιτικών ηγετών, εκλεγμένων βουλευτών και κομμάτων, με διαδικασίες που έχουν στόχο όσους πολίτες είναι αντίθετοι με αυτή την καταστροφική πολιτική», τόνισε ο βουλευτής του VMRO-DMPNE, Τράικο Βελιανόσκι.

«Δεν πρέπει να επιτρέψουμε σε κανέναν να ξεφύγει από τις ευθύνες τους, και ιδιαίτερα αυτό το άτομο που κρύβεται πίσω από τη βουλευτική ασυλία. Μέλη της επιτροπής και πολίτες, η δικαιοσύνη θα γίνει σεβαστή», ανέφερε ο βουλευτής του κυβερνητικού συνασπισμού, Αλεξάνταρ Κιρασόφσκι.

Υπενθυμίζεται ότι προ ολίγων ημερών, ο Γκρούεφσκι έλαβε εέγγραφο από τις δικαστικές αρχές της ΠΓΔΜ, με το οποίο το δόθηκε προθεσμία έως τις 8 Νοεμβρίου ώστε να επιστρέψει στη φυλακή.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα