Ήπιες μεταβολές στις ευρωπαϊκές αγορές

Ήπιες μεταβολές και μικτά πρόσημα καταγράφονται σήμερα στα ευρωπαϊκά ταμπλό, με το ενδιαφέρον των επενδυτών να στρέφεται στις πολιτικές εξελίξεις στις ΗΠΑ και την Γερμανία.

Στο ταμπλό, ο πανευρωπαϊκός European Stoxx 600 σημειώνει οριακές μεταβολές, ενώ ο Euro Stoxx 50 ενισχύεται οριακά κατά 0,02%.

Στους επιμέρους δείκτες, ο γερμανικός Dax κερδίζει 0,02%, ο γαλλικός CAC χάνει 0,12%, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 κινείται σταθεροποιητικά. Στην Ελβετία ο SMI υποχωρεί κατά 0,1%.

Στην περιφέρεια τώρα, ο ισπανικός IBEX ενισχύεται κατά 0,28%, ο ιταλικός FTSE MIB υποχωρεί κατά 0,1% και ο πορτογαλικός PSI 20 κερδίζει 0,12%.

Στην Γερμανία, σχεδόν τέσσερις μήνες μετά τις ομοσπονδιακές εκλογές του Σεπτεμβρίου το SPD έδωσε το πράσινο φως για την έναρξη διαπραγματεύσεων με τους Χριστιανοδημοκράτες / Χριστιανοκοινωνιστές για το σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας. Στο έκτακτο συνέδριο του κόμματος στη Βόννη το 56,4% των συνολικά 642 συνέδρων ψήφισαν υπέρ της πρότασης της κομματικής ηγεσίας. Συγκεκριμένα υπέρ ψήφισαν 362, 279 καταψήφισαν ενώ ένας απείχε.

Στις ΗΠΑ, η αναστολή λειτουργίας πολλών από τις υπηρεσίες του ομοσπονδιακού κράτους εισέρχεται στην τρίτη της ημέρα σήμερα Δευτέρα, αφού οι διαπραγματευτές των ρεπουμπλικάνων και των δημοκρατικών στη Γερουσία δεν κατάφεραν να καταλήξουν σε συμφωνία αργά το βράδυ της Κυριακής όσον αφορά την απαίτηση του κόμματος της αντιπολίτευσης να υπάρξει ένα νομοθέτημα που θα συμπεριλαμβάνει την προστασία των “Ονειροπόλων”, των νέων μεταναστών που είχαν μπει παράτυπα στη χώρα όταν ήταν παιδιά.

Η Γερουσία προγραμματίζει να διεξαγάγει μια ψηφοφορία σήμερα στις 12:00 (19:00 ώρα Ελλάδας) επί ενός μέτρου που θα εξασφαλίσει προσωρινή χρηματοδότηση για τις δημόσιες υπηρεσίες ως την 8η Φεβρουαρίου και θα επιτρέψει σε χιλιάδες υπαλλήλους του ομοσπονδιακού κράτους να επιστρέψουν στις δουλειές τους.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα